pobjeda jug ao

Crvena zvezda stigla je u Dubrovnik s najboljim trenerom na svijetu te doživjela novi težak udarac

23.02.2022 u 08:40

Bionic
Reading

U susretu 10. kola skupine B vaterpolske Lige prvaka Jug Adriatic osiguranje je u Gružu pobijedio Crvenu zvezdu sa 17:11 (2:4, 6:2, 5:2, 4:3) upisavši sedmu pobjedu

Bio je to treći ovosezonski susret ove dvije momčadi i treća pobjeda hrvatskog sastava. No, treba reći kako je Crvena zvezda prije nekoliko dana napravila promjenu na klupi. Naime, aktualni izbornik zlatne olimpijske reprezentacije Srbije u vaterpolu Dejan Savić - kojeg mnogi smatraju najboljim trenerom na svijetu - vodio je Crvenu zvezdu u Dubrovniku. No, usprkos tome Crvena zvezda doživjela je novi težak udarac.

U petom kolu Lige prvaka odigranom prosincu Jugaši su slavili u Beogradu sa 19:13, dok je krajem siječnja, također u Beogradu, u desetom kolu Regionalne lige ponovo slavio Jug Adriatic osiguranje sa 17:12.

Crvena zvezda je bolje otvorila susret i nakon prve dionice vodila je sa 4-2. Međutim, Jugaši su u nastavku zaigrali daleko ozbiljnije. Drugu dionicu dobili sa sa 6-2, a treću sa 5-2, pa je domaćin na ulazu u zadnju četvrtinu vodio sa 13-8. I posljednji period igre pripao je dubrovačkom sastavu za konačnih 17-11.

'Zadovoljan sam s pobjedom, ali moram odati priznanje i suparniku. Zato jer je ovo potpuno drukčija momčad odnosno igra nego prije koji tjedan još. Puno su jači. Mi smo imali dosta problema u prvoj polovici utakmice dok nismo uspostavili onu igru koju smo željeli. U drugom dijelu je bilo očito i da je Zvezda izgubila neke igrač zbog osobnih pogrešaka, mi smo uspostavili pravi ritam, ali to nije bila lagana utakmica, niti sam takvu i očekivao', kazao je trener Juga Vjekoslav Kobešćak nakon susreta.

U domaćim redovima najefikasniji su bili Alexandros Papanastasiou s pet i Marko Žuvela s tri gola, dok su po dva pogotka zabili Loren Fatović, Luka Stahor, Stylianos Argyropoulos i Konstantinos Karakis. U suparničkim redovima Rodoljub Gajić i Ivan Basara zabili su po tri gola.

U ranije odigranom susretu iz ove skupine Marseille je na gostovanju pobijedio Waspro 98 Hannover sa 14-7, dok je Spandau 04 u Bukureštu bio bolji od Steaue sa 16-5. U ovom kolu još se sastaju Pro Recco i OSC.

Na ljestvici vodi Marseille sa 27 bodova, Pro Recco ima tri boda manje, ali i susret manje, dok je Jug AO treći sa 21 bodom. OSC ima 13, Hannover 11, Spandau 10, a Steaua i Crvena zvezda na začelju sa svega četiri boda.