LIGA PRVAKA

[FOTO] Chelsea napravio veliki korak prema četvrtfinalu. Slavlje pokvarile ozljede Hakima Ziyecha i Matea Kovačića

22.02.2022 u 23:39

Bionic
Reading

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Chelsea je na Stamford Bridgeu pobijedio Lille sa 2:0

Bila je to šesta uzastopna pobjeda europskog prvaka u svim natjecanjima čime se momčad Thomasa Tuchela učvrstila na trećem mjestu Premiershipa, napredovala u FA kupu, osvojila Svjetsko klupsko prvenstvo u Abu Dhabiju, te načinila veliki korak prema četvrtfinalu Lige prvaka.

Tuchelu su večer nažalost, pokvarile ozljede Matea Kovačića, koji izašao šepajući iz igre u 51. minuti, te Hakima Ziyecha koji je zamijenjen devet minuta kasnije. No, tek će se otkriti težina njihovih ozljeda.

Europski prvak je otvorio utakmicu bez Romelua Lukakua u početnom sastavu. Bluesi su započeli s napadačkom trojkom - Hakim Ziyech, Kai Havertz i Christian Pulisić. Od prve minute je zaigrao i Mateo Kovačić, dok je hrvatski dvojac u redovima Lillea Ivo Grbić i Domagoj Bradarić bio na klupi.

Domaćin je već u 4. minuti zaprijetio, Kai Havertz je pucao iznad gola. Tri minute kasnije ponovo je pucao Havertz, no Leo Jardim je obranio. U osmoj minuti za Havertza je bila treća sreća. Hakim Ziyech je ubacio iz kornera, a Havertz glavom zabio za 1:0.

Lille se nakon početnog pritiska domaćina oslobodio straha i drugi dio prvog poluvremena su gosti bii bolji. Francuski prvak je u prvom poluvremenu uputio devet udaraca, Chelsea četiri, no nije uspio probiti Edouarda Mendyja.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Korak bliže plasmanu u četvrtfinale Bluesi su napravili u 63. minuti golom Christian Pulišića kojem je lijepo asistirao N'Golo Kante. Francuz je sjajno povukao, a potom u idealnom trenutku uposlio Pulišića za 2:0. Lille je u nastavku bio nemoćan u napadu i nije imao nekih izraženijih prilika.

Kovačić je u 51. minuti šepajući napustio teren, a umjesto njega je ušao Ruben Loftus-Cheek. Zanimljivo, bio je to jedini engleski igrač koji je večeras nastupio za Chelsea. Grbić i Bradarić nisu ulazili kod Lillea. Uzvratni susret je 16. ožujka.

  • +6
Liga prvaka: Chelsea - Lille, 22.2.2022. Izvor: EPA / Autor: Andy Rain