VRIJEDNOG MILIJARDU DOLARA

Crnogorski boksač uhićen zbog šverca 20 tona kokaina, a kada vidite prezime odvjetnika bit će vam i smiješno!

01.11.2022 u 11:37

Bionic
Reading

Bivši crnogorski boksač Goran Gogić (43) uhićen je u Sjedinjenim Američkim Državama zbog sumnje da je tijekom proteklih godina prokrijumčario 20 tona kokaina, a čija je vrijednost procijenjena na milijardu dolara

Gogić, koji je u profesionalnoj karijeri od 2001. do 2012. godine upisao 21 pobjedu u 27 borbi u teškoj kategoriji, uhićen je na aerodromu u Miamiju kada se pokušao ukrcati na let za Zürich, a prenose svjetski mediji.

On je optužen za šverc 19.930 kilograma kokaina čija vrijednost na crnom tržištu iznosi više od milijardu dolara.

Gogić je od svibnja 2018. do srpnja 2019. godine distribuirao ogromne količine kokaina preko komercijalnih teretnih brodova.

Gogić je bio šef operacije i bio je povezan s proizvođačima kokaina u Kolumbiji, članovima posade koji su prevozili drogu, te lučkim radnicima koji su prevozili i iskrcavali kokain u Europi.

Tijekom 2019. američka policija je izvršila tri velike zapljene kokaina - 27. veljače oko 1.437 kilograma sakrivenog na brodu MSC Carlotta' u luci u New Yorku. Potom 18. ožujka 537 kilograma na brodu 'MSC Desiree' u Philadelphiji, te 19. lipnja oko 17.956 kilograma na brodu 'MSC Gayane', ponovno u Philadelphiji - vrijednog preko milijardu dolara, a što je bila je jedna od najvećih zapljena u povijesti SAD-a.

Gogićev odvjetnik Lawrence Hashish uvjerava kako je njegov klijent nevin.

'Ova optužnica ga je iznenadila. On je nevin, a u SAD je stigao na boksačku konvenciju koja se održava u Puerto Ricu', poručio je Hashish.

Ako bude proglašen krivim, Gogiću prijeti kazna od deset godina do doživotnog zatvora.