VRAĆAJU SE IZ MIROVINE

Potvrđena senzacionalna vijest! Pregovaraju Mayweather i Pacquiao, a svi se pitaju koliko je ovoga puta milijuna u igri

20.10.2022 u 11:03

Bionic
Reading

Floyd Mayweather i Manny Pacquiao službeno pregovaraju o njihovom drugom meču, a ta vijest sigurno će razveseliti boksačke fanove bez obzira što su oba boksača u mirovini i daleko su od najboljih dana

Podsjećamo, Amerikanac je 2015. pobijedio Pacquiaa u Las Vegasu u 12 rundi nakon pola desetljeća čekanja da se superzvijezde dogovore o uvjetima. Mnogi su mišljenja da je taj okršaj došao prekasno, ali to je i dan danas najvrjedniji meč u povijesti boksa, jer su boksači podijelili 300 milijuna dolara (neki govore i o iznosu od pola milijarde kada se dodaju reklame, sponzori, lova od tv prava…).

Floydu je tada pripalo 180, a Filipincu 120 milijuna dolara, a osam godina kasnije ove dvije legende, koje mnogi stavljaju među najbolje boksače svih vremena, spremne su obnoviti svoje rivalstvo.

Razlog je naravno novac, jer njega nikada dosta, pogotovo za Mayweathera koji se razbacuje milijunima gdje god stigne, tako da je već odavno 'spiskao' većinu svojeg zarađenog bogatstva, a to je debelo preko milijardu dolara.

'Već radimo na borbi Floyda i Mannyja. Najava bi mogla biti objavljena već u prosincu za veliku borbu sljedeće godine. Revanš, ne ekshibicija', rekao je izvršni direktor Uday Singh iz promocije Global Titans koja promovira Mayweatherov sljedeći ekshibicijski dvoboj u Dubaiju.

Inače, Mayweather (45) se umirovio 2017. nakon što je pobijedio bivšeg UFC prvaka Conora McGregora (34), sa savršenim omjerom 50-0, a od tada je imao četiri ekshibicijska dvoboja. PacMan (43) je u mirovini od prošle godine s omjerom od 62 pobjede, osam poraza i dva neodlučena meča.

Savršeni omjer Amerikanca je tako u velikoj opasnosti, a cijeli svijet se pita koliko će boksači zaraditi od njihove druge borbe.