NAKLON DO PODA

Cristiano Ronaldo je ljudina, veliki humanitarac, ali izgleda da je vijest o prenamjeni hotela u bolnice zasad glasina

15.03.2020 u 09:10

Bionic
Reading

Cristiano Ronaldo nekima nije simpatičan zbog svojeg ponašanja na nogometnim terenima, ali nitko mu ne može osporiti da je veliki humanitarac

Jedan od najboljih svih vremena ima velika godišnja primanja i ogromne sponzorske ugovore, no dio tog zarađenog novca često puta donira. Prije dva dana Portugalac se oglasio putem društvene mreže kako bi javno dao potpru svima u ratu sa koronavirusom.

'Svijet prolazi kroz teške trenutke koji traže brigu i pažnju od svih nas. Danas vam ne pišem kao nogometaš, već kao sin, otac i ljudsko biće koje je iskreno zabrinuto onim što se događa i što utječe na cijeli svijet. Vrlo je bitno da pratite savjete Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i vladajućih struktura o tome kako se nositi s aktualnom situacijom', napisao je Cristiano Ronaldo na društvenim mrežama i nastavio:

'Zaštita ljudskih života mora biti iznad svih drugih interesa. Moje misli su s onima koji su izgubili bliske osobe, a suosjećam s onima koji se bore s virusom, kao što je to moj suigrač Daniele Rugani. Naravno, pružam poruku istinskim profesionalcima koji se brinu za zdravlje drugih ljudi i tako riskiraju vlastite živote.'

  • +5
Serie A, Juventus - Inter Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO

Nakon emotivnih riječi Marca je donijela informaciju kako je Ronaldo prešao i na konkretna djela, jer je sve svoje hotele u Portugalu odlučio prenamijeniti za potrebe liječenja zaraženih koronavirusom. Njegovi luksuzni hoteli u Lisabonu i Madeiri tako su trebali od sljedećeg tjedna postati bolnice za zaražene. Smještaj bi bio besplatan, a Ronaldo bi pokrio i sve troškove liječenja, kao i plaće liječnika, medicinskih sestara i ostalog osoblja.

No prema drugim izvorima ta vijest je zasad glasina i hoteli ne postaju bolnice što ne znači da Ronaldo financijski ne pomaže na druge načine u borbi protiv koronavirusa.

Ronaldo je trenutno u samoizolaciji na rodnoj Madeiri. U Portugalu je do sada zabilježeno 78 zaraženih.