Državno prvenstvo

'Crikvenica pleše' za vikend; gotovo 700 plesača natječe se u umjetničkim i sportskim plesovima

22.03.2023 u 12:35

Bionic
Reading

Crikvenica će za vikend ugostiti 658 plesača koji će izvesti preko 700 koreografija. Plesači dolaze iz svih dijelova Hrvatske na Državno prvenstvo u umjetničkim plesovima i promociju sportskog plesa

U sklopu natjecanja održava se i projekt „Promocija sportskog plesa“ gdje će mali rekreativci pokazati svoje plesno umijeće na velikoj plesnoj pozornici gdje se natječu i registrirani sportaši saveza, navodi se na stranicama Zajednice sportova Primorsko-goranske županije. Program počinje u petak u 13 sati s natjecanjem sportaša u disciplini breaking dok su subota i nedjelja rezervirani za Državno prvenstveno u umjetničkim plesovima i promociju sportskog plesa.

Na kraju natjecanja, u nedjelju se održava velika gala večer na kojoj će nastupati najbolje koreografije cijelog natjecanja. Domaćini natjecanja su aktualni Državni prvaci Plesni klub „Dance Queen“ iz Kraljevice uz Hrvatski sportski plesni savez. Pokrovitelji manifestacije su Grad Crikvenica, Turistička zajednica Grada Crikvenice, Eko-murvica, Zajednica sportova Primorsko-goranske županije i Hotel Marina- Selce. Natjecanje je otvoreno za gledatelje. Karte se mogu nabaviti u redovnom dijelu natjecanja na ulazu.

  • +10
Prvenstvo RH u sportskom plesu 2022. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Plesni klub Dance Queen