HODAJUĆA LEGENDA

Čovjek kojem se klanjaju i Hrvati i Talijani dao svoj iskreni sud

25.07.2017 u 16:26

Bionic
Reading

Hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju očekuje četvrtfinalni dvoboj Svjetskog prvenstva s Italijom (22 sata), a o tom dvoboju svoje mišljenje dao je i bivši hrvatski izbornik Ratko Rudić

Ratko Rudić je najtrofejniji izbornik u povijesti svih sportova, a samo s Hrvatskom osvojio je brojne medalje od čega izdvajamo tri zlata, po jedno svjetsko (2007.), europsko (2010.) i olimpijsko (2012.) najsjajnije odličje.

Uoči dvoboja s Italijom, koju je također vodio do samog olimpijskog, svjetskog i europskog vrha, legendarni trener najavio je veliki meč.

'Svaka četvrtfinalna utakmica je vrlo teška, to je faza u kojoj se ili ulazi u borbu za medalje ili ispadaš iz nje. Bez obzira na protivnika, nosi veliko psihološko opterećenje', rekao je Rudić za HRT te nastavio:

'Hrvatska je dobro igrala do sada, imala je nekoliko kriznih situacija protiv Rusije, ali to je uspješno savladano. Vidim da su igrači dosta mirni i optimista sam uoči utakmice. Tko će biti psihološki spremniji i tko će biti mirniji, taj će imati prednost u odnosu na rezultat', prokomentirao je Rudić.

Rudić je analizirao i talijansku reprezentaciju.

'Igraju dobro, protiv Mađarske odigrali su tešku utakmicu i bili su bliže pobjede. Znaju igrati pod opterećenjem, taktički su pripremljeni i nedostatak neke kvalitete nadomještaju kretnjom i određenim reakcijama. Reprezentacija su za respekt, mogu nas kazniti ako se opustimo. Imaju dosta pokrivene sve pozicije i taktički su potkovani', kazao je Rudić.