PROBLEMI NE PRESTAJU

Costa: Nadalove ozljede zabrinjavaju

24.02.2010 u 18:33

Bionic
Reading

Iako se nakon ždrijeba prvog kola Davis cupa teniski svijet fokusirao na dvoboj Federera i Nadala, nijedan od velikih rivala neće biti na raspolaganju svojim izbornicima

Federer je nastup u Španjolskoj otkazao još ranije, a derbi prvog kola osiromašen je i zbog otkaza Rafaela Nadala. Nekadašnji broj jedan i u najkritičnijim trenucima karijere dokazao je da mu je maksimalno stalo do nastupa za Španjolsku, ali koljeno, zbog kojega je morao predati Murrayu prije mjesec dana, jednostavno mu ne ostavlja izbor.

'Nakon još jedne ozljede u Melbourneu, Rafa je jako zabrinut. Ipak, psihički je i dalje na visokom nivou i svakodnevno naporno radi da bi se vratio', rekao je španjolski izbornik Alberto Costa.

'Do lanjskog Roland Garrosa on je sa 22 godine postigao sve u životu. Normalno je da se mora suočiti i s krizama, samo da ga zdravlje počne služiti', govori Costa, ali ne očajava prije prvog dvoboja nove sezone.

'Zbog ozljede neće nastupiti ni Verdasco, ali momčad u kojoj su Ferrer, Ferrero, Robredo i Granollers doma mogu protiv svakoga. Jasno je što očekujem od tog vikenda.'

Dvoboj je na rasporedu između 5. i 7. ožujka, u isto vrijeme će Hrvatska u Varaždinu dočekati Ekvador. Od ostalih dvoboja prvoga kola svjetske skupine vrijedi izdvojiti dvoboj Srbije i SAD-a u Beogradu.