rezultat nije nebitan

Ćorluka svjestan što ga čeka: Bit će još i teže nego protiv Perua!

25.03.2018 u 22:27

Bionic
Reading

Vedran Ćorluka vjeruje da Hrvatsku čeka jako zahtjevna utakmica protiv Meksika u kojoj rezultat nije nebitan, dok Duje Čop priznaje da mi je puno značilo biti kapetan u prethodnom dvoboju protiv ovog protivnika...

Nakon neuvjerljivog nastupa i poraza 2:0 u petak u Miamiju, hrvatski reprezentativci okreću se Meksiku s kojim igraju u Dallasu ovog utorka.

  • +12
Peru - Hrvatska, prijateljska utakmica Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Meksiko je odlična, čvrsta momčad i sigurno će nam biti još teže nego protiv Perua. Slični su Peruancima, ali pojedinačno snažniji, a momčadska igra možda im je i najveća kvaliteta. Mi ih pobjeđujemo u prijateljskim utakmicama, a oni nas na svjetskim smotrama. Hrvatska će Meksiku također biti dobar test, bit će agresivni, okomiti i brzi kao i uvijek,' izjavio je Vedran Ćorluka uoči susreta pa dodao:

'Od Hrvatske očekujem da bude bolja nego u Miamiju - rezultat je važan u svakoj utakmici, a raspletom protiv Perua ne možemo biti zadovoljni. Imamo mladih, kvalitetnih igrača koji će dobro zamijeniti šestoricu koja se vratila u Europu, svi oni igraju u dobrim klubovima i vjerujem da tu neće biti problema.'

Priliku bi mogao dobiti i Duje Čop koji je prošle godine kao kapetan poveo oslabljenu reprezentaciju do trijumfa protiv istog protivnika u Los Angelesu.

'Ta će mi utakmica uvijek biti u posebnom sjećanju s obzirom da mi je pripala čast biti kapetan. Tu priliku nisu imali ni neki drugi igrači koji su ostavili veći trag u reprezentaciji. Rado pamtim i pobjedu u spektakularnoj atmosferi te se nadam sličnim uvjetima i u Dallasu', prisjetio se Duje Čop i zaključio:

'Meksiko je zahtjevan suparnik, dodatno motiviran upravo tim porazom, a pred svojim navijačima igrat će kao kod kuće, ali Hrvatska ima kvalitetu - tu su sada igrači koji će u budućnosti biti oslonac reprezentacije. Imamo priliku pokazati da smo pravi i boriti se za odlazak na Svjetsko prvenstvo.'

Rezultat ne treba biti imperativ u pripremnim dvobojima za odlazak u Rusiju.

'U ovim utakmicama treba gledati što treba popraviti prije svjetske smotre. Rezultat će biti najvažniji u Rusiji, eventualne pobjede u SAD-u ne bi značile da smo već sada spremni za Svjetsko prvenstvo. Nikada nije dobro izgubiti, ali izvući ćemo pouke iz poraza od Peruanaca. Ionako smo u pripremnom razdoblju željeli suparnike drukčijeg nogometnog stila kako bismo bili spremniji za takve momčadi u natjecateljskim okršajima,' naglasio je na kraju Čop.