PALE SU TEŠKE RIJEČI

Član IO HNS-a brutalno udario po sucima: Kao likovi iz Alana Forda, uzmi sirotinji...

29.02.2024 u 09:53

Bionic
Reading

Božidar Šikić, direktor Lokomotive i član IO HNS-a, udario je kao nitko do sada po sucima koji dijele pravdu u utakmicama SuperSport HNL-a i Kupa

Nogometaši Lokomotive su u utorak postali polufinalisti Hrvatskoga kupa nakon što su u četvrtfinalu u Kranjčevićevoj s 1-0 pobijedili Osijek. Jedini gol zabio je Robert Mudražija u 51. minuti, a u 86. minuti je kazneni udarac Osječanina Ramona Miereza obranio junak dvoboja vratar Zvonimir Šubarić.

Dva dana nakon novog velikog uspjeha u klupskoj povijesti, a nakon afere sa curenjem snimki iz VAR sobe, uslijedio je žestoki istup Božidara Šikića, prvog čovjeka Lokosa. On o kvaliteti i zanimljivosti hrvatskog klupskog nogometa ima riječi hvale, ali zato ne i o sucima.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Uspjeli su napraviti to da mi više ne znamo što je ruka unutar šesnaesterca, što je izvan, što je jedanaesterac, a što nije... Što god suci dosude, tumačenje Komisije jest u 99 posto slučajeva da je sudac bio u pravu. VAR su iskoristili da nam još više zamagle oči! Pričam svakodnevno s nogometašima, stručnjacima... I vjerujte, više nitko ništa ne zna. Ispada na nitko više ne zna pravila nogometne igre', pričao je Šikić za Sportske novosti te je dodao:

'To je napravljeno namjerno! A kod nas se sudi kao da su suci likovi iz Alana Forda! Uzmi sirotinji da bi dao bogatima! To je prepoznatljivo načelo suđenja naših sudaca. Jednostavno, to nije podnošljivo. Vuče hrvatski nogomet unatrag.'