NI U KINI NEMA MIRA

Ćiro u Uefinoj istrazi o namještaljkama

13.01.2010 u 14:31

Bionic
Reading

Iako se u posljednje vrijeme o tome ne piše puno, njemačko državno odvjetništvo punom parom radi na razotkrivanju namještenih nogometnih utakmica. Širi se mreža sudionika i doušnika, a među pozvanima se našao i Miroslav Ćiro Blažević

Odnedavno trenera kineskog prvoligaša, prenosi Nacional, Uefa je kontaktirala u vezi s opširnom istragom brojnih kladioničarskih afera diljem sportske Europe. Hrvatski tjednik dobio je i potvrdu te informacije, no svoj izvor iz Uefe nije naveo.

'U istragu koju provode njemački pravosudni organi u Bochumu odlučili smo uključiti i gospodina Blaževića koji nam je ponudio suradnju u otkrivanju željenih informacija. U ovom trenutku ne možemo otkriti ništa više', prenosi Nacional izjavu Uefinog službenika.

Podsjetimo, pod sumnjom je dvjestotinjak utakmica, a dosad je uhićeno 17 osoba. Ćiro je svojedobno u Francuskoj bio u kućnom pritvoru zbog sumnje u namještanje utakmica, a oslobođen je zbog nedostatka dokaza. Tijekom te afere često je isticao da su kladionice najveće zlo današnjeg nogometa.