FIFA_SP_2018.svg

tenzije u otvorenom

Ćiro se posvađao s Blažičkom na temu Mamića, Čačića i hrvatske reprezentacije

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 05.07.2018 23:42
  • Objavljeno 05.07.2018 u 23:27
Bionic
Reading

U HRT-ovoj emisiji Otvoreno zaiskrilo je između Ćire Blaževića i Ivana Blažička, a Milojko Pantić uvjeravao je kako će građanska Srbija navijati za hrvatsku reprezentaciju protiv Rusije, za razliku od one kleronacionalističke...

Subotnji okršaj Hrvatske i Rusije bio je tema HRT-ove emisije Otvoreno u kojoj su gostovali bivši nogometaši Stjepan Deverić i Stjepan Tomas, novinari Ivan Blažićko i Milojko Pantić, dopredsjednik HNS-a Marijan Kustić, kao i Domagoj Perlić iz udruge 'Uvijek vjerni' te trener slavne generacije iz 1998. godine Miroslav Blažević.

  • +46
SP u nogometu, osmina finala: Hrvatska - Danska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Svi sudionici istaknuli su optimizam uoči susreta, s obzirom na kvalitetu koja je na strani naše reprezentacije, a Ćiro je u svom stilu već izabrao Englesku kao idealnog protivnika u polufinalu.

Milojko Pantić otkrio je koga će bodriti srpski ljubitelji nogometa.

'Uvjeravam vas da će građanska Srbija navijati za Hrvatsku, ali kleronacionalistička struja će se nadati da Rusija pregazi hrvatsku reprezentaciju, no to se neće dogoditi jer imate bolju momčad,' kaže ugledni televizijski komentator.

Marijan Kustić dao je naslutiti da bi HNS zarađeni novac mogao uložiti u poboljšanje infrastrukture, a možda i novi nacionalni stadion koji hrvatskoj reprezentaciji fali, dok je Domagoj Perlić iz udruge 'Uvijek vjerni' posvjedočio o SP-u bez navijačkih incidenata, zahvaljujući ruskoj policiji koja je neutralizirala huligane.

Emisija nije mogla proći bez svađe, jer potegnuta je tema Zdravka Mamića i njegovog upravljanja HNS-om te navodnim pokušajem rušenja Zlatka Dalića. Ivan Blažićko ustvrdio da je to besmislica, a onda je pokušao pohvaliti Mamića i bivšeg izbornika Antu Čačića koji je koristio većinu ovih igrača, na što je Blažević poludio i prekinuo ga.

'Znao sam da ćeš izazvati ovdje incident. Što pričaš sad o Čačiću i Mamiću,' odbrusio je Ćiro sportskom novinaru, ali strasti su se brzo smirile.

Stjepan Tomas je pak otkrio zanimljivost da Franjo Tuđman nije mogao utjecati na Blaževića pri stvaranju momčadi ni kad je htio, a legendarni Stjepan Deverić smatra da smo dočekali čas da generacija iz 1998. godine bude dostignuta i nadmašena.

'Neka pukne u Srbiji koga smeta, ali Hrvatska je nogometna velesila. Bila i bit će bez obzira na rezultat u subotnjoj utakmici,' poentirao je pak Pantić koji našima prognozira borbu za broncu.