TRENER SVIH TRENERA

Ćiro nahvalio Srbiju: Pregazit ćete Rumunjsku

09.10.2009 u 12:54

Bionic
Reading

Iako se sa svojom Bosnom i Hercegovinom priprema za bitan ogled s Estonijom, Ćiro Blažević ima vremena pratiti i druge reprezentacije. Tako je u razgovoru za srpske medije nahvalio njihovu reprezentaciju tvrdeći da će 'orlovi' pregaziti Rumunjsku kao plitak potok

Pred izabranicima Ćire Blaževića je gostovanje u Estoniji, gdje bi mogli napraviti povijesni uspjeh i plasirati se u dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. No iako je zaokupljen svojom reprezentacijom, Ćiro nalazi vremena gledati i što se događa u drugim grupama.

Poznat po svom brzom jeziku, Ćiro je u razgovoru za Blic nahvalio srpsku reprezentaciju kojoj je potrebna pobjeda protiv Rumunjske za direktan plasman u Južnu Afriku, a posebno njihovog izbornika Radomira Antića.

'Ne sumnjam ja u vas: Radomir Antić će pripremiti momčad da sve štima kako treba. Pregazit će moj prijatelj Rumunjsku kao plitak potok! Ne pretjerujem, zaista vjerujem da ćete u subotu izvaditi vizu za Svjetsko prvenstvo', kazao je Ćiro Blicu te nastavio s pohvalama na račun srpske reprezentacije.

'Gledao sam snimku vaše utakmice protiv Francuske. Čovječe, remizirati s takvom reprezentacijom uvijek je uspjeh. Kakvu igru imaju Francuzi, kakvu momčad, to je da se slediš. A vi ste čak četiri boda ispred njih. Valjda to govori koliko ste jaki.'

'Vi imate čitav niz europski važnih igrača. Da ne nabrajam: Vidić, Stanković, Ivanović, Krasić… malo je momčadi u Europi s takvim pojedincima i u njih se mora vjerovati. Ne zna to nitko bolje od Antića, napalit će on igrače da istrče maksimalno koncentrirani! Nećete valjda stati sad kad ste pred ciljem. Da niste toliko snažni i stabilni, ne bismo vam gledali u leđa od početka kvalifikacija', smatra 'trener svih trenera'.