U-21 KVALIFIKACIJE ZA EP

Ciprani 'isprašili' Ladićevu družinu

07.06.2009 u 20:33

Bionic
Reading

Mlada hrvatska nogometna reprezentacika do 21 godine izgubila je na Gradskom stadionu u Koprivnici svoju prvu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo u Danskoj od Cipra sa 0:2 (0:2)

Naši reprezentativci su imali veći posjed lopte i utakmicu preselili na ciparsku polovicu terena, no gosti su bili konkretniji i u potpunosti ih nadigrali, a da strategija hrvatskog izbornika Dražena Ladića nije bila dobra dao je do znanja Kolokoudias u 12. minuti.

Akcija za vodstvo Ciprana krenula je slijeva, gdje je Tsiaklis loptu poslao na glavu Xenofontosu, ovaj ju proslijedio u sredinu Kolokoudiasu, a on rutinski zabio za vodstvo. Do 39. minute, kada su gosti poveli sa 2-0, Abdurahimi je u 20. minuti prvi put konkretno zapucao prema Kissasu, Knežević je u 23. glavom pucao u Kissasa, a pet minuta kasnije je Školnik prokockao stopostotnu priliku, da bi u 38. minuti Knežević uputio udarac lijep za oko, ali beskoristan.

Mlada Hrvatska reprezentavija je u drugo poluvrijeme ušla agresivnije, no igra je bila jednako negladljiva kao i tijekom prvih 45 minuta susreta na koprivničkom Gradskom stadionu.

HRVATSKA - CIPAR 0:2

Strijelac: 0-1 Kolokoudias (12), 0-2 Kolokoudias (39).

Pred 200 gledatelja sudio je Siejewicz iz Poljske.

HRVATSKA: Kelava, Vida, Jozinović, Ljubičić (Križman, 73), Kokalović (Barbarić, 46), Maloča, Abdurahimi (Tomečak, 46), Jajalo, Šimunac, Školnik, Knežević

CIPAR: Kissas, Efthymiou, Pelentritis, Zarnas, Panayiotou (Kyriacou, 85), Nicolaou, Katsis, Tsiaklis, Xenofontos, Tofas (Kastanas, 90), Kolokoudias (Markou, 66)