TRAJE I TRAJE...

Neuništivi Luka Modrić došao je do novih rekorda u najdražem dresu, 'preoteo' ih je od jedne druge legende!

25.03.2023 u 20:51

Bionic
Reading

Hrvatski kapetan Luka Modrić ugrabio je još neke rekorde u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji

Portugalac Joao Pinheiro dao je znak za početak utakmice, a Modrić je po tko zna koji puta promijenio povijesne knjige hrvatskog nogometa i 'Vatrenih'.

Na utakmici protiv Walesa, na startu kvalifikacija za Euro 2024. u Njemačkoj, postao je naš najstariji reprezentativac s nastupom u kvalifikacijama za europska i svjetska prvenstva, ali i u prijateljskim utakmicama. Neuništivi Luka!

Te rekorde je do današnjeg dana držao golman Dražen Ladić koji se od dresa Hrvatske oprostio 28. svibnja 2000. u prijateljskoj utakmici protiv Francuske kada je imao 37 godina, četiri mjeseca i 26 dana, a njegova zadnja kvalifikacijska utakmica bila je sa SR Jugoslavijom 9. listopada 1999. (36 godina, 9 mjeseci i 7 dana). Modrić danas ima točno 37 godina, šest mjeseci i 17 dana. Najstariji ikad koji je odjenuo sveti dres!

Inače, uoči same utakmice Realov veznjak potvrdio je koliko će još najmanje igrati za reprezentaciju.

'Rekao sam da ću igrati završni turnir Lige nacija, a potom ću odlučiti. Real ne uvjetuje moje igranje u reprezentaciji. Kratko i jasno – ne.'

Spomenimo kako je utakmica protiv Walesa našem majstoru bila 163. za Vatrene (23 gola) i po tome mu nitko nije ni blizu, jer je iza njega Darijo Srna sa 134.