opasno za tenisače

Čilić progovorio o brutalnim uvjetima na US Openu: To još nismo imali ove godine

29.08.2018 u 11:27

Bionic
Reading

Marin Čilić priznao je nakon pobjede protiv Mariusa Copila da su uvjeti za igru na US Openu bili brutalni ovog utorka, najgori dosad ove sezone...

Temperatura od 35 stupnjeva uz vlagu od 45% znatno su otežali posao tenisačima i tenisačicama u utorak na US Openu.

  • +6
Marin Čilić Izvor: Profimedia / Autor: n.n.

Naš najbolji tenisač Marin Čilić u tim je uvjetima slabo krenuo i gubio 1:5 u prvom setu, no zatim je protivnik bio taj koji je počeo igrati neprepoznatljivo, da bi se Rumunj Copil na kraju predao početkom trećeg seta.

'Jedan od najbrutalnijih dana koje smo imali ove godine. Uvjeti su bili ekstremnog teški, zbog velike vlage i vrućine. Zbog toga sam promašivao neke lagane loptice, što nije tipično za mene,' požalio se Čilić nakon meča.

Još gore je bilo u meču Đokovića i Fucsovicsa koji je na deset minuta prekinut kako bi igrači došli k sebi.

'Bili su to brutalni uvjeti. Vidjeti ste da je bilo gotovo deset predaja samo u muškom ždrijebu. Obojica smo se mučili i prekid od deset minuta je bio nešto što smo cijenili i trebali. Nisam to još iskusio, ali drago mi je da smo ga imali,' priznaje Đoković kojem je na terenu pregledan od strane kardiologa.

Organizatori po običaju čuvaju 37-godišnjeg Federera koji je imao pravo igrati u večernjem terminu, no ni njemu nije bilo lako.

'Ovo je posebno teško za nas Europljane. Nismo navikli na takvu vlagu u krajevima u kojima smo odrasli. Puls se nikad ne spušta na normalnu razinu i znojiš se toliko da ne znaš što te pogodilo. Navikao sam se s godinama, no ponekad možeš učiniti što želiš, ali uhvati se svejedno grč. Teško je i sretan si kad preživiš dan poput ovog,' naglasio je legendarni Švicarac.

Tenisači se nadaju da će vrućine pasti u nastavku turnira, što bi se trebalo dogoditi u petak...