forma u usponu

Čilić na svojim omiljenim turnirima oživljava karijeru: Još nije kasno spasiti sezonu…

02.08.2019 u 11:27

Bionic
Reading

Nakon niza razočaravajućih rezultata u 2019. godini Marin Čilić pobjedom protiv velikog talenta Felixa Auger-Alliasimea najavio je da bi ipak mogao ovu sezonu završiti na puno bolji način na turnirima na kojima je ostvario svoje najveće uspjehe u karijeri…

Naš 30-godišnji tenisač do dolaska u Ameriku ovog tjedna proživljavao je sezonu za zaborav. Osmina finala Melbournea i četvrtfinale Madrida bili su jedini rezultati vrijedni spomena, dok se ni na Roland Garrosu ni na Wimbledonu nije probio dalje od 2. kola pa se nalazi tek na 66. mjestu ATP ljestvice, ako se gledaju rezultati samo u tekućoj sezoni.

  • +7
Australian Open, Marin Čilić - Roberto Bautista Agut Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Čilić možda više nije prvi hrvatski reket, no ne treba ga prerano otpisivati. Naime, turniri na kojima je zabilježio najveće uspjehe u karijeri u 2019. godini tek dolaze i daju mu šansu vratiti se u teniski vrh.

Nastup Marina ovog tjedna na ATP 500 turniru u Washingtonu lagano budi nadu, jer uspio je lako pobijediti jednog od najvećih talenata današnjice, Kanađanina Felixa Augera-Aliassimea.

Čilić bi ovog tjedna napokon mogao zaraditi pristojan broj ATP bodova, a onda ga čekaju nastupi u Montrealu, Cinciannatiju i na US Openu, njemu omiljenim turnirima.

Upravo US Open kojeg je osvojio 2015. godine i ATP 1000 turnir u Cincinnatiju na kojem je slavio 2016. godine su i najveći uspjesi u Marinovoj karijeri pa ne bi bilo iznenađenje da na njim ponovo ostvari dobar rezultat, s obzirom na podlogu koja najbolje odgovara njegovoj igri.

Dakle, samo na američkoj turneji u igri je čak 4500 bodova koji mogu u potpunosti preokrenuti sezonu i Čilić zna što mu je činiti. Prvi cilj svakako mu je preskočiti Bornu Ćorića i ponovo postati najbolji Hrvat, a onda se možda približiti desetorici najboljih i do kraja sezone postati kandidat čak i za mjesto na završnom turniru u Londonu. No, sve je to još daleko, treba prvo u Washingtonu otići do same završnice i pokušati osvojiti turnir…