neprilagođen

Ludi australski tenisač napokon priznao ono što je svima odavno jasno: Imam psihičkih problema...

01.08.2019 u 11:02

Bionic
Reading

Nick Kyrgios (24) svojedobno je slovio kao jedna od nadolazećih nada svjetskog tenisa, ali se Australac grčko-malezijskih korijena na tom putu negdje pogubio. Danas je 52. na ATP ljestvici, ali nikoga ne oduševljava igrom, već pažnju privlači divljačkim ponašanjem, kako na terenu, tako i izvan njega

Australski je tenisač sjajno krenuo na ATP turniru u Washingtonu, u prva je dva kola izbacio Thai-Son Kwiatkowskog i Gillesa Simona, no i dalje je 'rempirana bomba'. Da, Nick Kyrgios je šest godina u profesionalnom tenisu, a već je sada polomio više reketa nego Goran Ivanišević i John McEnroe zajedno. A njih su dvojica imali duge karijere i kratke živce...

To što Kyrgios radi na terenu, njegovi živčani ispadi, svađanja s publikom, sucima, protivnicima... Neviđeno do sada, iako su se na njega već svi praktički naviknuli, samo čekaju kad će 'puknuti'. Kako na terenu, tako i izvan njega, Nick Kyrgios nije baš omiljena 'njuška' u svijetu tenisa jer malo je tenisača i tenisačica s kojima nije zaratio - bilo izravno, bilo na društvenim mrežama.

'Ludi Nikc' iz dana u dan smišlja nove skandale, jednostavno je rođen za to. A sada je na ATP turniru u Washingtonu napokon i priznao ono što je svima odavno jasno.

'Nisam igrao puno tenisa u posljednje vrijeme jer trenutno prolazim kroz teško razdoblje', kazao je neuobičajeno mirnim tonom Kyrgios i nastavio:

'Imam određenih psihičkih problema...'

  • +11
Nick Kyrgios Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ma da!? Tko bi rekao? Nismo primijetili do sada... Jasno, reakcije na društvenim mrežama su tako nekako intonirane jer Kyrgios je 'tempirana bomba', 'plutajuća mina' svjetskog tenisa. I dok smo se na njegovim mečevima već priviknuli da će razbiti najmanje jedan reket, a svađe s publikom i sucima su standardni dio 'programa', nedavno je otišao i korak dalje. Na ATP Masters 1000 turniru u Rimu zaradio je diskvalifikaciju jer je nakon jedne sudačke odluke na teren bacio - stolac.

OK, sad je priznao. Ima problema, psihičkih. Valjda je potražio stručnu pomoć, za svoje dobro...