RIJEČI KOJE ĆE ODUŠEVITI HRVATSKU

Čilić i Dodig otkrili razloge čudesnog preokreta; evo zašto su odjednom proigrali...

03.02.2018 u 18:52

Bionic
Reading

Marin Čilić i Ivan Dodig senzacionalnim su preokretom nakon tri sata i 20 minuta borbe pobijedili Daniela Nestora i Vaseka Pospisila sa 2-6, 3-6, 6-4, 7-5, 6-2 u subotnjem dvoboju parova, a evo što su poslije velikog trijumfa rekli naši pobjednici

U uzavreloj atmosferi osječkog Gradskog vrta Čilić i Dodig su hrvatsku Davis Cup reprezentaciju doveli na jedan korak od pobjede i plasmana u četvrtfinale Svjetske skupine.

'Ovo su mečevi za koje se živi i za koje se trenira, posebno kada igramo pred domaćom publikom i mislim da je to jedan od razloga zašto smo pobijedili', otkrio je Ivan Dodig za HRT koliko im znači atmosfera u dvorani te je s takvim izjavama sigurno pridobio još više simpatija cijele Hrvatske.

  • +23
Davis cup, Hrvatska - Kanada, 3. meč parova, Čilić / Dodig - Nestor / Pospisil Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Tako je naš par pred oko 3000 gledatelja u Gradskom vrtu doveo Hrvatsku do vodstva 2-1 nad Kanadom u susretu 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa.

Nakon njega je riječ dobio najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić koji je isto publiku istaknuo kao jedan od razloga senzacionalnog preokreta.

'Mislim da smo obojica bili malo sporiji na početku, ta prva dva i pol seta. Nisam dobro reagirao, nismo bili toliko ubojiti, no s druge strane oni su odigrali gotovo perfektno dva i pol seta. Nakon toga, što se dogodilo, ne znamo ni mi. Imali smo malo sreće, ostalo je par prilika do završetka trećeg seta. Uz pomoć publike, dobre atmosfere i energije došli smo do dvostrukog breaka. Četvrti i peti set bili smo puno bolji na terenu', objasnio je Čilić.

  • +5
Davis Cup u Osijeku, 1. kolo, Viktor Galović - Denis Shapovalov Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL
  • +7
Davis Cup u Osijeku 2018., 1. kolo, Borna Ćorić - Vasek Pospisil Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL