TENISKI SVIJET ODUŠEVLJEN

Svi pričaju o senzacionalnom poenu iz Osijeka; ovaj trenutak postao je hit na internetu!

02.02.2018 u 21:41

Bionic
Reading

Najbolji poen prvog dana prvog kola Davis Cupa dogodio se u Osijeku u meču između Viktora Galovića i Denisa Shapovalova

Bio je to zaista senzacionalan poen između dvojice tenisača. U ludoj izmjeni udaraca moglo se vidjeti zaista svašta, čak je i mreža 'igrala', a na kraju je Shapovalov prošao obranu Galovića koji je ranije morao izaći naprijed. I hrvatski navijači morali su zapljeskati definitivno najljepšem trenutku Davis Cupa.

Bio je to poen s kojim je Kanađanim napravio break za prednost od 3-2 u trećem setu te je svima u dvorani postalo jasno da protiv tako raspoloženog Shapovalova nije moguć nekakav preokret.

'Igrao sam sa Top 100 igračima i pobjeđivao neke. No, nisam nikada igrao protiv nekoga tko igra tako brzo. Reternira nenormalno. Servirao sam 200 na sat, blizu crtama, ali je svejedno reternirao i to duboko, pod noge. Mislim da bi mogao jako brzo u prvih deset', rekao je Galović poslije meča.

  • +5
Davis Cup u Osijeku, 1. kolo, Viktor Galović - Denis Shapovalov Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Podsjećamo, hrvatska i kanadska Davis Cup reprezentacija u subotnji dvoboj parova ulaze izjednačene, nakon što su u petak Borna Ćorić i Denis Shapovalov opravdali ulogu favorita i donijeli po bod svojim reprezentacijama, pobjedama nad Vasekom Pospisilom (3-6, 6-2, 6-3, 6-2), odnosno Viktorom Galovićem (6-4, 6-4, 6-2).

Ovakvim raspletom subotnji dvoboj parova i bod koji će osvojiti pobjednička reprezentacija dodatno dobiva na težini.

Inače, Shapovalov po četvrti put igra za reprezentaciju. Izljev bijesa u kojem je napucao loptu i pogodio glavnog suca prije godinu dana u dvoboju s Velikom Britanijom i bio diskvalificiran, Kanađane je koštao poraza. No, kad Shapovalov pobjeđuje, do sada je pobjeđivala i Kanada.

  • +7
Davis Cup u Osijeku 2018., 1. kolo, Borna Ćorić - Vasek Pospisil Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

'Nisam ni znao da postoji takva tradicija. Nadam se da ćemo u parovima osvojiti jako važan bod, a onda ćemo vidjeti što donosi nedjelja. Borna je težak suparnik, malo je duže na Touru i imao malo više iskustva. Protiv Vaseka je igrao odlično, vrlo čvrsto. Bit će težak meč, ali vjerujem u svoje mogućnosti, mislim da igram jako dobar tenis i mislim da mogu pobijediti, bez obzira tko mi je suparnik', optimističan je najbolji tenisač svijeta među tinejdžerima.

  • +2
Janica Kostelić i Zlatko Mateša Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL