ŠIRI SE UTJECAJ

Cikatićevom uspjehu sada se dive i u Rusiji

02.12.2013 u 11:03

Bionic
Reading

Iako je već odavno u kategoriji 'veterana', Branko Cikatić još uvijek je veliko i zvučno ime među ljubiteljima borilačkih sportova. No više ne samo u Hrvatskoj, Japanu i SAD-u jer krajem rujna Cikatića su zaželjeli u Rusiji, točnije u ruskoj republici Sakhi, osmom po veličini svjetskom teritoriju

Najpoznatiji 'hrvatski tigar' za nedavnog posjeta Rusiji, točnije ruskoj republikci Sakhi i njezinu glavnom gradu - Yakutsku, odradio je brojne poslovne sastanke na kojima bi mu zavidjelo i 'pola hrvatske vlade'.

Branko Cikatić kao prvi osvajač K1 i višestruki svjetski prvak, susreo se s nizom eminentnih ruskih političara i poslovnih ljudi od kojih izdvajamo same neke; gradonačelnik i gradsko vijeće Pokrovska, ministar sporta republike Sakha, zamjenik ministar mladih Rusije, čelnik pravosudnog odjela Republike Sakha, zamjenik ministra i ministar prosvjete republike Sakha, ministar sudskih ovršitelja Republike Sakha, ministar gospodarstva i regionalnog razvoja Republike Sakha, generalni direktor Yakutsgazstroya, gradonačelnik Yakutska, potpredsjednik Narodne skupštine te mnogi drugi eminenti političari, sportaši i gospodarstvenici.

A s kakvom pažnjom su ruski domaćini ugostili Cikatića, svjedoči i podatak da su hrvatskog borca intervjuirali u posebnoj emisiji na državnoj televiziji te da je dao intervjue za nekoliko dnevnih listova.

Cikatić je u Yakutsku predstavio svoju knjigu K1 - Put do vrha te je vodećim ljudima te Ruske Republike Sakha pokušao približiti Hrvatsku i Split radeći na taj način odličnu reklamu za Hrvatsku.

Isječak iz ruskih novina...