MOGUĆE SAMO U JAPANU

Cijeli svijet je želio vidjeti Mayweathera na koljenima, ali na kraju dogodilo se ovo!

31.12.2018 u 19:11

Bionic
Reading

Rizin 14 event završen je egzibicijskim boksačkim mečem Floyda Mayweathera Jr. i Tenshina Nasukawe, u kojem je Amerikanac slavio tehničkim nokautom u prvoj rundi

Mer koji su japanci s nestrpljenjem očekivali, a Amerikanci ga nisu imali priliku niti gledati, završio je prije nego se akcija uspjela i rasplamsati. Mladi Japanac ipak nije mogao parirati iskusnom Mayweatheru, jednom od najvećih i najboljih boksača svih vremena, koji je u ringu k tome izgledao i desetak kilograma teži, piše Fight Site.

Od prve sekunde Mayweather je ušao opušteno i počeo se igrati s Japancem, od kojeg su njegovi sunarodnjaci očekivali šok za boksački svijet. No, s razlogom je Nasukawa kickboksač, a ne boksač i to kickboksač čiji su 'forte”' ipak udarci nogama. Od početka se vidjelo da njegovo kretanje ne odgovara profesionalnom boksu, a pokušaji udaraca bili su stidljivi i neprecizni. Floyd je vrlo brzo prepoznao što i kako može te je Nasukawin gard probio udarcima u tijelo. Samo nekoliko njih bilo je dovoljno da Japanac prvi puta završi na podu.

  • +17
Floyd Mayweather Izvor: Profimedia / Autor: n.n.

Tenshin se ustao, ali vrlo brzo je još jednom na podu, nakon lijevog direkta. Nije se predavao, pokušao je još jednom, no Floyd ponovno pogađa seriju, nakon čega ovaj gubi ravnotežu, a iz kuta dolazi ručnik u ring i meč je bio gotov. Mladi Japanac bio je neutješan, no pokazalo se kako ova egzibicija baš i nije imala kompetitivnog smisla. Floyd je došao s kilogramima viška, bez pravih priprema, ali i dalje je bio dovoljno kvalitetan da ovo riješi na rutinu i uz šeretski te pomalo neozbiljan pristup.

Koliko je Japancima ovo imalo smisla, teško je moguće zaključiti, no vjerujemo da je Floyd onima u dvorani ponudio ono po što su došli. Osim toga, imali su priliku na djelu vidjeti najboljeg boksača novijeg vremena pa makar samo u egzibiciji, svojevrsnom sparingu, protiv kvalitetom i stilom nedostojnog protivnika.