FIFA_SP_2018.svg

PRVO SP, PA ODMOR, A ONDA...

Cijela islandska nacija iznenađena i totalno utučena; svi se pitaju zašto je to napravio?

Bionic
Reading

Islandska nogometna reprezentacija u potrazi je za novim izbornikom, Heimir Hallgrimsson iznenadio je tamošnju javnost i dao otkaz

Hallgrimsson je sedam godina bio uz reprezentaciju, a 2016. je zajedno sa Šveđaninom Larsom Lägerbackom vodio nacionalni sastav na Euru 2016. gdje se Island probio do četvrtfinala do kojeg je došao nakon što je pobijeđena Engleska.

Nakon toga je Hallgrimsson samostalno vodio reprezentaciju koja je nastavila biti nogometni hit. U kvalifikacijama za SP Island je završio ka prvi u skupini ispred Hrvatske pa je tako ta zemlja s populacijom od 334 tisuće stanovnika postala najmanja ikad na World Cupu.

Na SP-u Island je remizirao s Argentinom te upisao poraze od Nigerije i Hrvatske, ali svjedeno se ta reprezentacija predstavila u lijepom svjetlu, a njezini navijači s poznatim hukom s tribina opet su oduševili nogometni svijet.

Islandski navijači i njihov HUH Izvor: Društvene mreže

Poslije povratka kući Hallgrimsson je otišao na zasluženi odmor, ništa nije ukazivalo na iznenađujući rastanak, ali izgleda da je došlo do zasićenja te je odstupio sa izborničke dužnosti i ražalostio cijelu naciju.

Inače, Hallgrimsson nije bez posla, jer je i za vrijeme vođenja reprezentacije povremeno radio kao zubar.

  • +37
SP 2018., skupina D: Hrvatska - Island Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX
  • +35
Navijači spremni za utakmicu Hrvatske i Islanda Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal