NEUGLEDAN PROTIVNIK

Nećete vjerovati kad i s kim srebrna Hrvatska prvi put igra pred domaćim navijačima

17.07.2018 u 14:14

Bionic
Reading

Zbog kazne obaveznog igranja pred praznim tribinama u Ligi nacija protiv Engleske srebra hrvatska nogometna reprezentacija tek će sredinom listopada u prijateljskom dvoboju s javnosti malo poznatim Jordanom po prvi put istrčati na teren pred domaćim navijačima...

Imali smo prilike uživati u čak devet utakmica hrvatskih reprezentativaca u zadnjih mjesec i pol, no do sljedećeg okršaja morat ćemo pričekati, a nažalost pred domaćim navijačima srebrna generacija predstavit će se tek 15. listopada.

  • +74
SP u nogometu, finale: Hrvatska - Francuska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Naime, sljedeće utakmice Hrvatska igra tek u rujnu kada na otvaranju jake Lige nacija gostuje kod Španjolske 11. rujna, a pet dana prije i kod Ronaldovog Portugala u prijateljskoj utakmici.

Trebala je naša izabrana vrsta po prvi put nakon osvojenog srebra zaigrati pred domaćim navijačima u drugom dvoboju Lige nacija protiv Engleske 12. listopada, ali zbog kazne igranja pred praznim stadionom to se neće dogoditi. Taj će se susret igrati u Rijeci.

Tako će neočekivanu čast dobiti reprezentacija Jordana, protiv koje će tri dana kasnije naši po prvi put nakon povijesnog srebra igrati uz huk domaćih tribina.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Riječ je o izabranoj vrsti koja nije daleko stigla u kvalifikacijama za SP u Rusiji, ali ima neke solidne rezultate u posljednje vrijeme, poput 3:0 pobjede protiv Cipra u svibnju. Po kvaliteti kaska za susjedima poput Saudijske Arabije, Izraela, Sirije, Bahraina i Emirata, no iako se radi o neuglednom protivniku, trebala bi to ipak biti dobra prijateljska utakmica.

Prvu službenu utakmicu Hrvatska će igrati pred svojim navijačima 12. studenog protiv Španjolske u Ligi nacija, a tri dana kasnije gostuje na Otoku. Koji će gradovi ugostiti reprezentaciju još nije potpuno sigurno.

Ždrijeb kvalifikacija za Euro 2020. bit će održan 22. studenog.

Raspored utakmica naše reprezentacije do kraja godine:

  • 6. rujna: Portugal - Hrvatska
  • 11. rujna, Liga nacija: Španjolska - Hrvatska
  • 12. listopada, Liga nacija: Hrvatska - Engleska
  • 15. listopada: Hrvatska - Jordan
  • 15. studenog, Liga nacija: Hrvatska - Španjolska
  • 18. studenog, Liga nacija: Engleska - Hrvatska