PRVENSTVO HRVATSKE

Cibona u Jazinama započinje 'popravni'

18.03.2011 u 15:41

Bionic
Reading

Na otvaranju prvenstva Cibona nakon dugo vremena ponovno gostuje u Jazinama samo je domaćin ovoga puta Borik

Kad se već nisu proslavili u NLB-u, čija će završnica prvi put proći bez ijednog hrvatskog predstavnika, naši će košarkaši popravni ispit pokušati položiti kroz domaće prvenstvo. Zagrebu je 'utjeha' osvojeni kup, Cedevita i dalje gura Eurokup, ali domaći naslov izuzetno je privlačan svima.

Liga za prvaka počinje danas, regularni dio od 14. kola završava 10. svibnja, a za titulu će se uz 'jadransku' četvorku boriti sinjski Alkar (nakon 16 godina!), zadarski Borik, Split i Zabok. U polufinalu će se igrati na dvije, u finalu na tri pobjede, a ako je suditi po tradiciji, u njima se neće boriti A1 ligaši.

U lov ka tituli svi kreću s iste pozicije, razni raspleti su mogući, bodovni je plijen velik (35, 27, 19 i 9), a čak i drugo mjesto može voditi u Euroligu. Mravi u toj trci zasad najbolje stoje sa 26 bodova. Devet bodova manje ima Cedevita, no ukoliko izbaci Estudiantes (prva utakmica četvrtfinala je 23. ožujka u Zagrebu), na konto će joj sjesti još dva... Kombinacija i 'ako-ako' opcija je mnogo, a za sve je klubove zec još 'u šumi'.

Na otvaranju prvenstva Cibona nakon dugo vremena ponovno gostuje u Jazinama samo je domaćin ovoga puta Borik.

'Nakon dobre utakmice kod Partizana imali smo nekoliko sastanaka, igrači su rekli da pristup više neće biti manji nego što je bio tamo. Vjerujem u pobjedu koja nam je važna za početak natjecanja', rekao je trener vukova Dražen Anzulović.

Split dočekuje Zabok, Cedevita Alkara, a najbolji domaći klub ugostit će najgoreg, u 20.15 sastaju se Zagreb i Zadar.