HT Premijer ligA

Cibona održala lekciju Zadru i svom bivšem treneru Nazoru

30.10.2018 u 06:42

Bionic
Reading

U posljednjem susretu 4. kola HT Premijer lige košarkaši Cibone su u ponedjeljak na domaćem terenu u Draženovu domu protiv Zadra slavili s uvjerljivih 76:55 (40:24).

U derbiju HT Premijer lige, pred oko tisuću gledatelja u Draženovu domu, Cibona je uvjerljivo svladala KK Zadar 76:55 došavši do svoje četvrte pobjede u domaćem prvenstvu.

Kod Cibone najefikasniji je bio Ivan Novačić sa 13 poena, a Bradis Raley-Ross i Johndre Jefferson zabili su po 10 koševa. Ekipu Zadra predvodili su Malcom Grant sa 10 i Šime Špralja sa 9 poena.

'Uvjerljiva, sigurna pobjeda. Znali smo u svakom momentu što želimo i hoćemo. Guštao sam kako smo kažnjavali protivnika. Neke su stvari bile sitni problem, prvenstveno njihova tranzicija. Sve ostalo je bilo perfektno. Nisam očekivao ovakvu utakmicu jer smo se potrošili u zadnje vrijeme ali kad su izišli na teren letjeli su na sve strane. Pokazali smo jednu dobru košarku večeras', kazao je nakon utakmice Ivan Velić, trener Cibone.

Dodajmo kako se u sastav Cibone, nakon ozljede palca desne ruke, vratio kapetan Marin Rozić.

'Prije svega čestitao bi Zadru na pobjedi u Beogradu. Svaka čast, nije lako pobjediti Partizana kakav god da je u Beogradu. Mi smo ovu utakmicu odigrali kako smo htjeli, izuzetno motivirano i fokusirano. Zaista nas sve ide, izgledamo kao ekipa i ovo što vidim zasad to sve jako lijepo izgleda. U pozitivnom smo nizu i želimo tako i dalje', rekao je Rozić.

Bivši trener Cibone Ante Nazor, koji je nedavno po drugi puta sjeo na klupu Zadra nakon što je smijenjen Aleš Pipan, kratko je rekao:

'Čestitao bi Ciboni na zasluženoj pobjedi. Bili su spremniji u ovoj utakmici. Naglasio sam da je ovo šuterska ekipa ako se utvrdo ne izlazi na te šuteve nego mlako i na pola onda se ovakva ekipa razigra. Večeras sam vidio dosta toga što je momčad vratilo na ono staro i moja je zadaća da uđem u koštac s tim problemima.'

CIBONA- ZADAR 76:55 (27:11, 13:13, 21:14, 15:17)

CIBONA: Bilinovac 9, Uljarević 8, M. Lubičić 3, Marić 4, Bundović 3, Gilbert 6, Novačić 13, Rozić 7, Slavica 3, Ross 10, Jefferson 10, Markota.

ZADAR: Grant 10, Bašić 7, Marić 2, Magarity 4, Krajina 7, Vuković 4, Brzoja 2, Špralja 9, Tomas, Little 2, Božić 6, Planinić 2.