veliko pojačanje

Cibona je ovim transferom posložila strašan trio mladih košarkaša koji bi trebali vratiti stari sjaj posrnulom velikanu

  • Autor: Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 20.06.2020 13:02
  • Objavljeno 20.06.2020 u 13:02
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Košarkaški klub Cibona potpisala je četverogodišnji ugovor s 21-godišnjim reprezentativcem Mateom Drežnjakom koji bi uz Tonija Nakića i Roka Prkačina trebao nositi igru 'vukova s Tuškanca' u godinama koje dolaze

Predsjednik Mladen Bušić, direktor Domagoj Čavlović i trener Ivan Velić prošli su tjedan otputovali u Široki gdje su uspjeli ispregovarati detalje prelaska još jednog mladog talenta, koji će uskoro biti i formalizirani.

Najspominjanije ime prijelaznog roka - Mateo Drežnjak (21) - tako će uz Tonija Nakića i Roka Prkačina činiti okosnicu nove Cibone. Ekipa se gradi na mladim i perspektivnim igračima koji će klub nositi na duge staze, a s kojima će se i navijači moći poistovjetiti.

Upravo je ovaj trio najbolja pozivnica za svakog ljubitelja Cibone.

'Polako slažemo ekipu kakvu smo zacrtali. Zadali smo si visoke ciljeve i na njima mukotrpno radimo. Uspjeli smo sa Širokim ispregovarati uvjete prelaska i to me iznimno veseli. Drago mi je prije svega da mladi igrači prepoznaju što gradimo, čemu stremimo i da vide svoju budućnost kod nas. Nakon Nakića, doveli smo još jednog velikog talenta i ta mladost Drežnjak-Nakić-Prkačin je pozivnica našim navijačima kako za sljedeću, tako i za narednih nekoliko sezona jer ovo što gradimo je dugoročno', kazao je direktor Cibone Domagoj Čavlović, a trener Ivan Velić dodao je:

'Ponovno jedan veliki korak i uspjeh kluba. Dobili smo jednog igrača za kojeg se nadam da će biti veliki u budućnosti. Drago mi je što je klub uspio izvojevati još jednu pobjedu. Kad kažem pobjedu, uspjeh nisu samo trofeji za klub i trenera. Trofeji i pobjede su i ovo što smo uspjeli napraviti u posljednja dva tjedna nošeni vizijom koju imamo, tako da je ovo zbilja jedna velika pobjeda za klub i mene osobno. Dovođenje ovakva dva igrača je za mene u rangu osvajanja Prvenstva Hrvatske 2018. godine. Odradili smo veliki posao i sigurno da ćemo svi morati imati strpljenja da ta mladost sazrije i da im svi skupa trebamo biti podrška, kako ja kao trener, tako i svi u klubu i naši navijači. Ovi su igrači prepoznali u kojem smjeru želimo ići, tko zapravo daje šansu mladim igračima i to je jedan od razloga zašto smo uspjeli dovesti njih dvojicu. To se ne može sakriti, može se pričati svašta, ali se na terenu vidi sve- tko daje šansu, a tko ne.'

Mateo Drežnjak svoje je kvalitete pokazao u dresu reprezentacije, a dolazak u Cibonu veliki je iskorak u njegovoj karijeri.

'Jako sam sretan zbog prelaska u Cibonu. To je jedan novi iskorak za mene, idem na viši rang i jače natjecanje. Nadam se da ću radom i zalaganjem opravdati povjerenje na terenu. Poznajem dosta igrača, kako iz reprezentacije tako i iz međusobnih ogleda. Volio bi da nas navijači podrže u svemu ovome!', zaključio je Mateo Drežnjak.