KAKV PEH BULLSA

Chicago bez Rosea izgubio utakmicu, pa Noaha

05.05.2012 u 09:43

Bionic
Reading

Na štakama je svlačionicu nakon utakmice u Philadelphiji, treće u četvrtfinalnoj seriji NBA doigravanja na Istoku, napustio centar Chicago Bullsa Joakim Noah

Ozlijeđen je 27-godišnji francuski košarkaš pokušao pomoći svojoj momčadi, najboljoj u NBA ligi nakon osnovnog dijela natjecanja, premda se kretao vidno šepajući. Bez njegova učinka, kao i bez ozlijeđenog Derricka Rosea, za kojeg je sezona definitivno završena, Philadelphia je u prvoj utakmici na svom parketu slavila 79-74 i povela 2-1 u seriji između osmo i prvorangirane momčadi Istočne konferencije.

Ozlijedio se Noah tijekom treće četvrtine, kada je nezgodno lijevim stopalom nagazio desno Andrea Iguodale, te uvrnuo gležanj. O težini ozljede zasad nema preciznih informacija, no svakako je više nego upitno hoće li Francuz moći nastaviti igrati u ovoj seriji.

I bez pravog Noaha Bullsi su u četvrtu četvrtinu ušli s devet poena prednosti. No, istu su izgubili 28-14 u furioznoj završnici domaćeg sastava.

Spencer Hawes bio je najbolji igrač u pobjedničkim redovima s 21 košem i devet skokova, a u posljednjoj je četvrtini zabio deset poena.

Za Bullse je Carlos Boozer ubacio 18 koševa uz deset skokova, Richard Hamilton dodao je 17, a Noah 12.

Veličanstvenom se partijom nakon odrađene utakmice suspenzije zbog naguravanja suca u redove Boston Celticsa vratio Rajon Rondo. Energični je playmaker ostvario sedmi triple-double u karijeri pri 90-84 domaćoj pobjedi Celticsa nad Atlanta Hawksima u trećoj utakmici serije. Ubacio je 17 koševa uz 14 skokova i 12 asistencija predvodeći Celticse do druge pobjede, ostvarene nakon produžetka.

Vratio se momčadi Doca Riversa nakon ozljede i Ray Allen te pridonio učinkom od 13 koševa. Kevin Garnett bio je odličan s 20 koševa i 13 skokova, dok je Paul Pierce dodao 21 poen.

Joe Johnson s 29 i Jeff Teague s 23 koša predvodili su momčad iz Georgije.

Vodili su Denver Nuggetsi i s 24 poena razlike tijekom prve domaće utakmice u seriji protiv LA Lakersa, da bi na kraju na 2-1 smanjili pobjedom 99-84.

Sjajno je domaća momčad odigrala obranu na Kobeu Bryantu (22 koša, 7-23 šut iz igre) i Andrewu Bynumu (18 koševa, 12 skokova). Sastav iz Colorada predvodio je playmaker Ty Lawson s 25 koševa i sedam asistencija.

Na istim se mjestima četvrte utakmice svih triju serija igraju u nedjelju.