ništa od Caiceda

Chelsea jedva pronašao idealnu zamjenu za Kovačića; za 25 milijuna stiže Amerikanac

11.08.2023 u 12:09

Bionic
Reading

Nakon što su Chelsea napustili Mateo Kovačić, N'Golo Kante i Mason Mount, krenula je portaga za pojačanjima

Tako se na listi želja našao i 24-godišnji Amerikanac Tyler Adams koji iza sebe ima vrlo dobro sezonu u Leeds Unitedu, a ostavio je i jako dobar dojam na SP-u u Katru igrajući za reprezentaciju SAD-a.

Kako se dozna je za njega je Chelsea voljan platiti odštetu od 25 milijuna eura – koliko iznosi klauzula u ugovoru.

>> Liverpool 'potukao' konkurenciju, a za 21-godišnjaka platio 127 milijuna eura

Kako se doznaje Adams, koji je rođen u New Yorku gdje je i započeo profesionalnu karijeru, pristao je na uvjete koje je ponudio Chelsea. Treba reći kako je prvi izbor bio 21-godišnji Caicedo iz Brighton & Hove Albiona, ali Liverpool je bio brži i konkretniji.

Zato su se čelnici Chelseaja sada bacili na završavanje transfera Tylera Adamsa. Inače, Adams je i na popisu želja Aston Ville, a riječ je o nogometašu koji je u Europi stasao igrajući za njemački RB Leipzig. Ispada kako je moćan klub kao Chelsea jedva našao idealnu zamjenu za Kovačića... Jedini problem je ozljedu tetive koju Adams dugo vuče, još od ožujka…

'Tyler nije daleko od povratka treninzima. Nadajmo se će se vratiti ranije. Bio je van terena tako dugo vremena i treba mu treninga', kratko je rekao trener Leedsa Daniel Farke koji bi za koji dan mogao ostati bez mladog veznjaka kojeg analitičari vide kao idealnog – zbog svog stila igre i sjajne igre u obrani - u momčadi Mauricija Pochettina.