engleska liga

Joško Gvardiol danas će debitirati za City, a Pep kaže: Da, spreman je!

11.08.2023 u 11:17

Bionic
Reading

Manchester City, aktualni engleski prvak i osvajač Lige prvaka, večeras igra prvu utakmicu nove sezone Premiershipa. 'Građani' gostuju kod Burnleya, a u dresu novog kluba trebali bi debitirati Joško Gvardiol i Mateo Kovačić

Manchester City je Red Bull Leipzigu za Joška Gvardiola platio odštetu od čak 92 milijuna eura i tako ga učinio najskupljim stoperom svih vremena. Dugo su trajali ti pregovori, ali Joško je ipak prošlog petka potpisao i pridružio se momčadi koju vodi karizmatični Pep Guardiola.

U Cityju ga je dočekao Mateo Kovačić, a večeras bi oba 'vatrena' protiv Burnleya u 1. kolu nove sezone engleskog prvenstva trebala i službeno debitirati u novom dresu.

Joško nije mogao zaigrati za 'građane' protiv Arsenala koji je slavio u utakmici Community Shielda, ali Pep Guardiola je najavio da je za utakmicu s Burnleyem na raspolaganju.

'Da, spreman je', potvrdio je Guardiola te otkrio kako se Joško Gvardiol uklopio u novu momčad:

'Savršeno', kratko je i jasno odgovorio trofejni strateg Cityja.

Burnley vodi legenda Cityja Vincent Kompany, a Guardiola je za svog protivnika imao samo riječi hvale.

'Vinny nas dobro poznaje i napravio je nevjerojatan posao, promijenivši način na koji je Burnley igrao posljednjih nekoliko godina. Uništio je Championship, od prvog dana bila je pobjeda, pobjeda, pobjeda i tako je teško u ovom natjecanju - napravio je nevjerojatan posao. Dakle, sa stilom Vinnyja, bit će to teška utakmica, pogotovo na početku. Ponekad vam treba vremena da se resetirate, ali moramo se vratiti onakvi kakvi smo bili. Pitanje je vremena. Normalno, prve utakmice su teške. Pogotovo protiv novopečenih momčadi jer nemaju što izgubiti, imaju energiju i san za dobru sezonu', kazao je Guardiola čija momčad već u srijedu (16. kolovoza) u Pireju igra utakmicu UEFA Superkupa protiv osvajača Europske lige Seville.

'Jedva čekam! Zato jer City nikad nije osvojio UEFA Superkup, sad je prilika', kazao je Guardiola.