remi s grcima

Ivan Leko je otkrio najveći problem Hajduka: Zbog gluposti nismo ni blizu grupne faze

11.08.2023 u 10:09

Bionic
Reading

Hajduk na prepunom Poljudu nije uspio 'probiti' grčki PAOK. Imali su 'bili' dvije stative i još nekoliko sjajnih prilika, ali lopta nije htjela u gol. Nakon susreta je trener Hajduka Ivan Leko 'otvorio dušu' i progovorio o onome što ga posebno muči

PAOK je izdržao 'pakao' Poljuda. Grci se u Solun vraćaju neporaženi, ovih 0:0 s Hajdukom je za njih sjajan rezultat, jasno je to i treneru 'bilih' Ivanu Leki koji je nakon susreta, onako još 'vruć', progovorio o svojim dojmovima iz utakmice, ali i problemima koji ga muče.

'Vidjeli smo dobar Hajduk koji dolazi iz tempa hrvatske lige protiv ekipe koja je bogata, ozbiljna. Kod njih nije bilo stresa. Pred 30.000 ljudi bili su mirni, a mi smo bili ozbiljni. Bilo je 'al pari', ali razlika je iskustvu, CV-u. Po mojem osjećaju, sad kad sam vruć, mislim da smo bili bolji za jedan gol. Ali to je to...', rekao je Ivan Leko nakon remija 0:0 te nastavio:

'Svojim momcima mogu jedino čestitati, zahvaliti publici, ljudima koji su došli sat vremena prije utakmice. Bili su uz momčad, osjetili su da su momci bili ozbiljni.'

A onda je Leko otkrio najveći problem Hajduka..

'Da Hajduk igra u grupi, ne bi se osramotio. Šteta je zbog situacije hrvatskog nogometa, nacionalnog koeficijenata i svih tih gluposti da mi nismo ni blizu, već moramo izbacivati ovakve ekipe', kazao je Leko te dodao:

'Da, ovaj je rezultat bolji za njih. Sve smo napravili da bismo dobili. Njihov stadion je varljiv. To je kao Poljud, moraš biti dobar da bi bili uz tebe. Nadam se da ćemo ih staviti pod pritisak.'

Prokomentirao je Leko nastup Nike Sigura.

'Bio je dobar. Faza obrane izvrsna. Faza napada, više sam ljut na druge što su ga utopili četiri-pet puta. Skuhala se manistra, sreća smo reagirali. Žao mi je što Rokas nije mogao igrati, što igramo ključne utakmice, a nismo kompletni. Ušao sam u svlačionicu i samo sam čestitao igračima', otkrio je Leko i otkrio svoje 'strahove' uoči uzvrata u Solunu:

'Da smo dobili 1:0, na Toumbi te oni mogu izmesti lagano. Šteta zbog atmosfere što nismo dobili. Čeka nas 90, a možda i 120 minuta u uzvratu. Nije lako tamo pobijediti. Ali PAOK će imati pritisak. Oni moraju proći Hajduka. U Solunu ćemo morati biti na najboljem nivou.'

  • +35
Hajduk - PAOK, 3. pretkolo Konferencijske lige, 10.8.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Puno je toga što 'tišti' trenera Hajduka...

'Mlakar je ušao u dvije, tri lijepe šanse, meni nije problem kad on promaši priliku, ako igra, ako je koncentriran. Sahiti je imao težak ulazak u sezonu, imao ga je lani, ali doći će on. Nije problem kad netko nešto promaši. Odjidja? A to je tako, izvadiš Livaju pa ti fali. Odigrao je 75 minuta, ne može više. Mi nemamo drugog Odjidju...', nabrajao je Leko te otkrio u kakvom je stanju Moufi koji je s bolnim izrazom na licu izašao u sudačkoj nadoknadi:

'Nadam se da su samo grčevi. Momak nije prošao pripreme...'

Uzvrat u Solunu će biti pravi ispit za ovu momčad Hajduka...

'PAOK nas je izanalizirao, mi njih isto. Oni su kao sve velike grčke ekipe, organizirani, karakter, individualna kvaliteta, presing i opasni prekidi. U prvom poluvremenu smo gubili olako lopte. U drugom dijelu je bilo drugačije. Vjerujem da smo sposobni i da će sreća biti na našoj strani. Moraš imati sreće. Nogomet i boks su sportovi u kojima možeš dobiti jednim udarcem. Ali, čekat će nas ogroman izazov tamo', svjestan je Leko koji je otkrio je li ga strah ići u Grčku s obzirom na sve što se dogodilo:

'Ne mogu pričati o tome. Bio bih smiješan da se bavim politikom i policijom', zaključio je trener Hajduka Ivan Leko.