sp u hokeju

Česi šokirali Amerikance, Šveđani nakon produžetka 'sredili' Fince

23.05.2024 u 23:35

Bionic
Reading

Hokejaši Kanade, Švicarske, Češke i Švedske izborili su plasman u polufinale Svjetskog prvenstva Elitne skupine koje se održava u Češkoj

Aktualni svjetski prvaci Kanađani očekivano su se plasirali u polufinale porazivši u praškoj O2 Areni Slovačku 6-3, Švicarska je pobijedila prošlogodišnje doprvake Nijemce 3-1, Češka je porazila SAD 1-0, dok je Švedska u produžetku bila bolja od Finske 2-1.

U polufinalu će igrati Švedska i Češka, te Kanada i Švicarska, a susreti su na rasporedu 25. svibnja.

Kanađani su od samog početka uspostavili kontrolu i već nakon pet minuta igre vodili su 2-0 golovima Jareda McCanna (3) i Pierrea-Luca Duboisa (5). Slovaci su smanjili u osmoj minuti golom Petera Čehlarika, no Kanada je uzvratila s tri gola u nizu za velikih 5-1.

Strijelci su bili Nick Paul (24), Dylan Guenther (47) i Brendon Tanev (47). Miloš Keleman (48) i Marek Hrivik (57) smanjili su na 5-3, da bi konačnih 6-3 postavio Nick Paul (60).

U drugom četvrtfinalnom ogledu Švicarska je pobijedila prošlogodišnje doprvake Nijemce 3-1.

Njemačka je lani ostvarila jedan od najvećih uspjeha u povijesti osvojivši srebro, no ovoga puta zapela je u četvrtfinalu.

Švicarska je povela u 8. minuti golom Christopha Bertschyja, a na 2-0 je povećao Nico Hischier (17). Dominik Kahun je smanjio u 32. minuti, a gol odluke zabio je Bertschy 52 sekunde prije kraja u praznu mrežu.

Češka je bila bolja od Sjedinjenih Država 1-0, a gol odluke zabio je Pavel Zacha u 27. minuti. Uz strijelca Zachu ključni igrač u češkoj pobjedi bio je golman Anaheim Ducksa Lukas Dostal koji je sakupio 36 obrana.

Posljednjeg putnika u četvrtinale doznali smo nakon produžetaka.

Švedska je povela pet minuta prije kraja susreta golom Rasmusa Dahlina, a izjednačio je Hannes Bjorninen 58 sekundi prije kraja susreta. Pobjednički gol postigao je Joel Eriksson u šestoj minuti produžetka.

sve osim nogometa