važno je - preživjeti

Čelnici Hajduka otvoreno o budućnosti 'bilih', sastanku s igračima i trenerom, rasprodaji...

10.08.2018 u 18:23

Bionic
Reading

Predsjednik Uprave Hajduka Jasmin Huljaj na konferenciji za medije izjavio je kako su 'bili' prodajom Josipa Radoševića i Tome Bašića u ovom prijelaznom roku namaknuli sredstva koja su osigurala financijsku stabilnost kluba...

'Naš cilj je bio da u prijaznom roku prodajom igrača donesemo klubu između 20 milijuna i 30 milijuna kuna i taj smo plan ostvarili tako da mogu ustvrditi da je Hajduk financijski stabilan i s tim novcima od prodaje igrača možemo servisirati sve naše obveze do kraja ove godine,' kazao je Jasmin Huljaj na konferenciji za medije.

Huljaj je naglasio kako je njegov cilj da Hajduk poslovno i financijski bude održiv, što, kako je rekao,'trenutno i jeste.'

'Hajduk godišnje troši između 80 milijun i 90 milijuna kuna, a od toga se od ulaznica i marketinga uprihodi 50 milijuna kuna što znači kako preostalih 30 milijuna do 40 milijuna kuna namaknemo prodajom igrača kako ne bismo bili na gubitku', objasnio je Huljaj.

Po njegovim riječima u idućim godinama Hajduk će se usredotočiti na proizvodnju i afirmaciju igrača iz vlastitog omladinskog pogona te dovođenjem igrača u Hajduk s prostora Dalmacije koje se prepozna kao talentirane.

Sportski direktor Hajduka Saša Bjelanović potvrdio je kako je u sklopu priprema za sinoćnju utakmicu 3. pretkola Europske lige na Poljudu protiv Steaue, održan zajednički sastanak njega, predsjednika Uprave Jasmina Huljaja, trenera Željka Kopića i igrača na kojem se otvoreno razgovaralo.

  • +19
Hajduk - Steaua, 3. pretkolo Europske lige, 2018. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

'Svrha tog sastanka bila je da si bez ikakvog suzdržavanja kažemo sve probleme koji nas muče - u lice, muški', kazao je Bjelanović.

Po njegovom tumačenju taj sastanak nije 'ništa izvan normale' jer je on u svojoj igračkoj karijeri imao mnogo takvih sastanaka s trenerima i sportskim direktorima klubova u kojima je igrao.

  • +6
Hrvatski Telekom Prva liga, 2. kolo, HNK Hajduk - NK Lokomotiva Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Odgovarajući na upite u vezi kapetana Hajduka Zorana Nižića koji nije nastupio u utakmici protiv Steaue u četvrtak jer je prije te utakmice izvjestio kako 'nije spreman' Bjelanović je kazao kako je Nižić malo uzdrman jer nije ostvaren njegov transfer u turski klub.

'Nismo bili spremni pustiti Nižića jer je on naš stožerni igrač, ali i zbog financijskih uvjeta koji nam nisu dovoljno odgovarali. Razumijem Nižića ad je to njemu bila financijska mogućnost da možda osigura egzistenciju, ali mislim da bi interes Hajduka trebao biti ispred svih. U tom smislu Nižića je to malo uzdrmalo, no ja se nadam kako ćemo to u idućem razdoblju riješiti', objasnio je Bjelanović nejasnoće glede 'tihog štrajka' Hajdukova kapetana...