boksački spektakl

Čelični Mike definitivno se nakon 15 godina mirovine vraća u ring; sad se zna točan datum borbe i tko mu je protivnik

29.10.2020 u 17:06

Bionic
Reading

Mike Tyson (54) posljednju je borbu odradio još 2005. godine, a sada je - nakon 15 godina mirovine - odlučio još jednom uči u ring. Pandemija koronavirusa odgodila je njegov povratak koji je prvo bio zakazan za 12. rujna, no sad je ipak potvrđen datum njegovog povratničkog meča

Čelični Mike u 54. godini života ponovno ulazi u ring! Mike Tyson, jedan od najvećih boksača svih vremena iza sebe u profesionalnoj karijeri ima 58 borbi, od toga 50 pobjeda, čak 44 nokautom... I ne, nije Mike Tyson bio nepobjediv, izgubio je šest puta, a dvije su završile bez pobjednika. No, bio je i ostao jedan od najvećih.

Već neko vrijeme u njemu 'tinja' želja za povratkom, meč protiv Roya Jonesa (51) originalno se trebao održati 12. rujna, ali pandemija koronavirusa odgodila je taj okršaj 'boksačkih djedica'. Da, djedica jer u ringu bi se borili boksači koji su zajedno stari 105 godina!

A sada je i službeno potvrđeno, Mike Tyson i Roy Jones borit će se u Los Angelesu, u Staples Centru 28. studenog!

'To što smo stariji od 50 godina ne znači da je naš život gotov i da moramo započeti neke druge karijere', kazao je Tyson u najavi borbe i dodao:

'Osjećam kako sada puno bolje vodim brigu o svom tijelu, moje stanje uma je daleko bolje nego kod mnogih drugih boraca koji su se vraćali boksu.'

I Roy Jones je prokomentirao borbu...

'Pokušao sam uživati u mirovini, ali ne puštaju me ljudi. Zovu, govore da se Mike vraća i da bih ja bio sjajan protivnik za njega. Pomislio sam 'Zašto ne? Idemo napraviti spektakl!', kazao je Jones koji je u profesionalnoj karijeri odradio 75 borbi uz 66 pobjeda (47 nokautom!) i devet poraza.

Kako god bilo, 'djedice' se najozbiljnije pripremaju za ovu borbu, sve govori da nas čeka pravi spektakl.