odlazi u pariz?

Ante Rebić tek je potpisao ugovor s Milanom, a 'rossoneri' ga se već žele riješiti; u pitanju je posao od 500 milijuna eura

26.10.2020 u 08:11

Bionic
Reading

Zimski prijelazni rok mogao bi biti izuzetno zanimljiv, posebice ako je suditi prema najavama nekih talijanskih medija koji za jedan od najvećih nogometnih transfera u povijesti vezuju ime hrvatskog reprezentativca i napadača Milana Ante Rebića

Prema pisanjima dijela talijanskih medija bliskih Milanu čini se kako se na San Siru nešto opasno 'kuha'. Dogovara se veliki posao, transfer više igrača između nekoliko klubova, a sve je to u stvari priprema za vjerojatno najveći transfer u nogometnoj povijesti koji bi se trebao dogoditi u ljeto 2021. godine.

Dio cijelog posla trebao bi postati i hrvatski reprezentativac Ante Rebić koji je ovog ljeta tek potpisao ugovor s Milanom. Ali, već ove zime bi Rebić mogao postati 'kolateralna žrtva' i jedan dio slagalice 'posla stoljeća'.

Dakle, Talijani tvrde kako se Mauro Icardi (27) vraća u Italiju. Argentinski je napadač inače bivši igrač Intera koji je ovog ljeta uz odštetu od 50 milijuna eura potpisao za PSG. No, na Parku prinčeva ipak nisu zadovoljni Icardijem i zato će se on ove zime vratiti u Italiju, ali ne u Inter već u redove Milana na posudbu do kraja sezone. 'Rossoneri' bi za Icardija platili oko šest milijuna eura (do kraja sezone), a potom su spremni otkupiti njegov ugovor jer PSG ga se želi riješiti i pustio bi ga za 40 milijuna eura.

U Milanu Icardija vide kao zamjenu za Ibrahimovića koji će se kad-tad umiroviti, ali u isto vrijeme 'rossoneri' moraju nekoga prodati. A PSG je 'bacio oko' na našeg Antu Rebića. Jer traže baš 'taj tip' napadača! Naime, sve je već odavno spremno za velike promjene u Parizu, ovog će ljeta klub gotovo sigurno napustiti Kylian Mbappe koji je navodno već sve dogovorio s Real Madridom, a cijeli bi posao trebao dosegnuti cifru od 200 milijuna eura!

Parižani na krilima trenutno imaju Neymara, Angela Di Mariju, Sarabiju i Jesea, ali Rebić ne treba strahovati jer Di Maria i Jesse imaju ugovore do kraja lipnja 2021. godine i pitanje je hoće li im PSG ponuditi nove. I baš zato im treba Rebić...

U isto vrijeme je na San Siro iz norveškog Bodo/Glimta stigao Jens Petter Hauge (21) od kojeg se očekuju velike stvari. A on je svoju priliku, u trenucima kad Ante Rebić zbog ozljede lakta ne igra, spremno prigrabio i oduševio sve. Ne treba napominjati kako je Hauge šest godina mlađi i gotovo 20 puta jeftiniji od Rebića pa kao takav ima 'prednost' kad je ostanak u klubu u pitanju.

  • +4
Inter - Milan Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

I zato je, barem tako tvrde pojedini talijanski mediji, plan u stvari vrlo 'jednostavan' - Icardi za 40 ili nešto malo više milijuna eura stiže u redove Milana. 'Rossoneri' u isto vrijeme, kako bi PSG-u mogli platiti za Icardija i ispoštovali UEFA Financijski fair-play, prodaju našeg Antu Rebića za sličnu svotu - 35 do 40 milijuna eura! Ili klubove jednostavno odrade zamijenu po principu 'igrač za igrača'...

U međuvremenu se 'na drugoj strani' odvija posao PSG-a i Reala koji za 200 milijuna eura kupuje Mbappea!

A ti bi transferi bili 'okidač' za još najmanje desetak ostalih transfera između najvećih i najbogatijih klubova te bi ukupan 'posao stoljeća' - ako se odradi do kraja - bio težak i više od 500 milijuna eura!