PRVENSTVO JUNIORA

Cedeviti naslov, ni sjajni Šarić nije bio dovoljan

20.05.2012 u 17:40

Bionic
Reading

Juniori Cedevite prvi su puta u povijesti kluba došli do naslova prvaka Hrvatske. Igrači trenera Veljka Mršića do naslova su došli pobjedom protiv favoriziranog Zagreba 77:71 (21:19, 14:13, 17:19 i 25:20) u finalu državnog prvenstva odigranom pred tisuću gledatelja u zagrebačkom Draženovom domu

Cedevita je vodila od samog početka, nošena sjajnim Filipom Bundovićem koji Je do poluvremena upisao 16 koševa. No, Zagreb se nije predavao te je u završnici došao u egal, a sve konce igre u momčadi trenera Denisa Bajramovića držao je fantastični Dario Šarić koji je do kraja upisao 38 koševa uz 15 skokova.

No, nakon tehničke osobne pogreške klupi Zagreba početkom posljednje četvrtine, Cedevita se odvojila na 7 koševa razlike, te je sjajnom kontrolom igre i momčadskim zanosom prednost održala do kraja.

Filip Bundović do kraja je upisao 32 koša i 8 skokova, te je učinkom osvojio naslov MVP-ja Final foura juniorskog PH, dok je Šarić proglašen najboljim strijelcem.

Od ostalih, kod pobjednika, Jakov Mustapić je upisao 10 koševa uz po 7 skokova i asistencija, a kod Zagreba Dominik Mavra je imao 13 koševa, 3 asistencije, ali i 6 izgubljenih lopti.

'Vjerovao sam da to možemo osvojiti ako pružimo onakvu igru kako znamo. Nismo odigrali 100 % ali bilo je dovoljno za slavlje, vjerujem potpuno zasluženo', rekao je sretni trener prvaka Veljko Mršić i napomenuo:

'Većinu utakmice smo vodili unatoč super učinku Šarića kojeg nismo mogli zaustaviti. Stvarno sam sretan. Naporno smo radili i ukratko moji igrači su bili terorizirani s moje strane jer sam bio jako zahtjevan, ali se eto - sav taj trud isplatio.'

A evo što kažu najbolji pojedinci finala. Prvo Filip Bundović.

Zagreb - Cedevita 71:77

KK Zagreb: Jusić, Milatić 0, Lazić, Pavelić, Hezonja 5, Knežević 12,
Mavra 13, Turkalj 0, Aleksić, Jurković 3, Sučević, Šarić 38
Trener: Denis Bajramović
KK Cedevita: Perić 2, Junaković 8, Lebo 7, Mustapić 10, Hrkač 8, Bešlić
0, Bundović 32, Kraljević, Jelenek 10, Vučić, Mikulić, Dojkić
Trener: Veljko Mršić

'Vjerujem da smo i prije utakmice bili favoriti za osvajanje naslova. Puno smo trenirali, odricali se znajući da nešto možemo napraviti. Evo, osvojili smo naslov prvaka. Zagreb je bio u punom sastavu, i meni i momcima motiv više a vidjeli ste kako je završilo,' rekao je MVP turnira 207 cm visoki Bundović kojem je igrački uzor Toni Kukoč te dodao:

'Ovo mi je najbolja juniorska utakmica u karijeri, sve mi je ulazilo danas. Kada ovako nešto ostvariš sav mukotrpan rad i naporni treninzi se zaborave.'

Dario Šarić je bio nezaustavljiv, ali i na kraju utakmice realan.

'Cedevita je bolje organizirana momčad u napadu i obrani, to je plod njih zajedničkih treninga kojih su imali više nego mi. Mi smo momčad puna individualaca, ali nismo uspjeli takvom igrom i individualnim rješenjima nadigrati Cedevitu', rekao je najbolji strijelac sa 56 poena Dario Šarić.

U svojoj zadnjoj juniorskoj sezoni baš mu i ne ide po planu:

'Moj plan je bio tri zlata; na juniorskom turniru Eurolige u Istanbulu, zatim prvenstvo Hrvatske i naravno reprezentacija. Prva dva zlata sam već propustio i ostala mi je samo reprezentacija', pomalo tužno dodao je 18-godišnji Šarić.