I POMOĆNOG TRENERA

Cedevita ne misli stati - dovela reprezentativca Babića

11.08.2012 u 11:37

Bionic
Reading

Dvadesetogodišnji hrvatski reprezentativac Luka Babić potpisao je četverogodišnji ugovor s Cedevitom u koju stiže nakon tri seniorske sezone u dresu Splita. 201 cm visoki Splićanin igra na poziciji krila. No, u Cedeviti misle i na struku, te je doveden Mladen Miki Starčević koji se nakon pet godina provedenih u Poljskoj vraća u Hrvatsku i bit će pomočnik Božidaru Maljkoviću

Luka Babić u sastavu je hrvatske seniorske reprezentacije i u Zagreb stiže po završetku kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2013.

'Velika je to prekretnica u mojoj karijeri. Stižem u klub iz Eurolige, prvi ću puta nastupati i u ABA ligi. Split će mi svakako nedostajati ali takav je život sportaša, profesionalca a ja to želim biti', prve su Lukine impresije nakon pristupa klubu iz Doma sportova. Javio se iz Splita gdje provodi dvodnevnu pauzu od reprezentativnih priprema uoči kvalifikacija.

'U reprezentaciji je sjajno, izbornik mi daje puno povjerenje i stvarno sam zadovoljan. U Zagreb stižem tek po završetku kvalifikacijskih utakmica. Sredinom rujna'.

Osvrnuo se i na novi klub.

'Slaže se sjajna momčad. Nadam se da ću se nametnuti treneru Maljkoviću koji je uvijek znao na pravi način usmjeriti mladog igrača. U prvoj godini ne očekujem veliku minutažu, ali očekujem napredak i usavršavanje. Kada na mojoj poziciji imate tako iskusne igrače, internacionalce, kakve ću ja imati u Cedeviti od njih možete puno naučiti a i sami treninzi s njima znače puno'.

Klub se ovih dana pojačao i u stručnom stožeru. Uz Ivana Meheša, treneru Boži Maljkoviću asistirat će i četrdesetdevetogodišnji Mladen Starčević koji se nakon pet godina provedenih u Poljskoj vraća u Hrvatsku.

'S trenerom Maljkovićem upoznao sam se u Francuskoj dok je on bio trener Limogesa. Svjetski je čovjek, stručnjak, školovani manager, govori jezike. Izuzetno je predan košarci o kojoj sve zna, u kojoj je osvojio sve što se osvojiti može i teško mi je reći nešto što se ne zna o njemu. Došao sam u Cedevitu na njegov nagovor i nadam se da ćemo u budućnosti zajedno pisati nove lijepe košarkaške priče', po dolasku u Zagreb rekao je Miki Starčević, pun zanimljivih pričica iz sporta u kojem je više od 25 godina. Starčević je poznat iz vremena kraja osamdesetih i početka devedesetih kada je kao trener juniora Cibone trenirao mnoge kasnije zvijezde hrvatske košarke.

'Evo, zapravo sam Skelina doveo na prvi trening. Četrdesetak igrača iz juniora kasnije je igralo ozbiljnu seniorsku košarku. Jedan Rimac ili današnji trener Cibone Mršić'.

'Drago mi je što sam došao u sredinu koja je tako zaljubljena u košarku. Ljudi iz kluba najbolje znaju koliko su svog vremena posvetili napretku kluba, koliko truda i novaca su potrošili. Ta nesebičnost svakako je za pozdraviti i preporučiti'.

O samim klupskim ambicijama u novoj sezoni nije puno komentirao.

'Mi jesmo u startnoj sezoni Eurolige kao klub ali svi mi smo već dugo u tim krugovima. Treba pitati trenera Maljkovića koja je njegova sezona u Euroligi? Volio bih da moj povratak u Zagreb bude sličan onom 1999. kada sam došao kod Spahije u Cibonu. Tada smo ušli u osam najboljih. Volio bih i da ova sezona bude takva'.