NA dvije godine

Džanan Musa ostvario san svakog klinca iz BiH! Potpisao je za veliki Real Madrid, klub u kojem je igrao i legendarni Mirza Delibašić

14.07.2022 u 15:17

Bionic
Reading

Bosansko-hercegovački košarkaš Džanan Musa (23) prešao je iz španjolskog prvoligaša Rio Breogana, koji vodi hrvatski trener Veljko Mršić, u europskog doprvaka Real Madrid

'Real Madrid je postigao sporazum s Džananom Musom, krilom koje dolazi iz Rio Breogana. Igrač će biti vezan za naš klub tijekom iduće dvije sezone, do 30.lipnja 2024. godine', priopćio je u četvrtak Real Madrid, aktualni prvak Španjolske.

Musa je od 2015. do 2018. godine bio u zagrebačkoj Cedeviti od kuda je otišao u NBA klub Brooklyn Netse koji su ga proslijedili svojoj ekipi Long Island Netsima. Od tamo je 2021. prešao u turski Anadolu Efes, aktualnog osvajača Eurolige, a prošlu sezonu je igrao za Rio Breogan.

No, uz to treba reći kako je Džanan Musa slično kao i svojevremeno legendarni Mirza Delibašić, jedan od najboljih košarkaša s ovim prostora, ostvario san svakog klinca iz BiH. Jer klub kao što je Real Madrid se ne odbija.

Prošle sezone je bio izabran za najboljeg (MVP) igrača španjolskog prvenstva, a Rio Breogan je završio na 11. mjestu među 18 klubova.

Mršić, koji je na klupi Rio Breogana od siječnja kada je napustio mjesto izbornika Hrvatske, bio je Musi trener i u Cedeviti.