kup krešimira ćosića

Cedevita po šesti uzastopni Kup krenula pobjedom protiv Zaboka

13.02.2019 u 21:04

Bionic
Reading

Košarkaši Cedevite, koji su na posljednjih pet izdanja Kupa Krešimira Ćosića dizali pobjednički trofej, u četvrtfinalnoj su utakmici završnog turnira u Splitu očekivano svladali Zabok 98:73 (48:37), te će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta Split - Gorica.

U redovima Cedevite prvi strijelac bio je Toni Katić sa 17 koševa. Andrija Stipanović ubacio je 16, a Elgin Cook 15 koševa. Kod Zaboka, petoplasirane momčadi hrvatskog prvenstva, istaknuli su se Domagoj Proleta i Patrik Jambrović sa po 12 koševa.

Prije toga polufinale su izborili Zadar i Cibona. Košarkaši Zadra pobijedili su zagrebački Bosco sa 76:63, ali Zadrani su do polufinala stigli teže nego što je to bilo očekivano. Naime, Bosco je nakon tri četvrtine neočekivano vodio sa 55:52, no Zadar je u pet i pol minuta posljednje dionice napravio seriju 19:4 i to je bilo dovoljno da se osigura pobjeda. Zadrane je do pobjede predvodio Mario Little sa 23 koša.

  • +9
ABA liga, KK Cedevita - KK Zadar Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Košarkaši Cibone svladali su Adria Oil Škrljevo sa 78:71, a primorska momčad pod vodstvom Damira Rajkovića dobro je namučila favoriziranu Cibonu, koja je pobjedu osigurala tek u posljednje tri i pol minute utakmice. Najbolji igrač Cibone bio je Ivan Novačić sa 21 košem i pet skokova, a kod Škrljeva Josip Barnjak je ubacio 15 koševa, a bivši Cibonin igrač Karlo Uljarević postigao je 13 koševa. 

Zadar će u četvrtak (16.30 sati) u polufinalu igrati protiv Cibone, a Cedevita protiv pobjednika susreta Split - Gorica (19 sati).