PREDSTAVLJENA POJAČANJA

Cedevita kada dovodi - dovodi reprezentativce

03.07.2014 u 17:21

Bionic
Reading

U Domu košarke Cedevita na Zagrebačkom velesajmu Cedevita je danas predstavila trojicu prinova u momčadi. Uz sportskog direktora Mateja Mamića novinarima su se obratili Mario Delaš, Fran Pilepić i Nemanja Gordić, koji su s Cedevitom svi potpisali ugovore na tri godine.

'Ponosni smo što je klub dogovorio suradnju s dvojicom hrvatskih reprezentativaca i jednim reprezentativcem BiH', u uvodu je rekao glasnogovornik Cedevite Igor Jagić, nakon čega je prepustio riječ sportskom direktoru Mamiću.

'Kao što znate i sami, ove godine smo osigurali Euroligu i prema tome i slažemo momčad. Naravno, mi ne odstupamo od naše ideje da momčad bude mlada, poletna i da u njoj budu igrači koji mogu ispratiti program koji smo pred njih stavili. Željeli smo da to na zadovoljstvo kluba budu višegodišnji ugovori i da na taj način napravimo kemiju u momčadi i za naredne godine. Drago mi je što smo doveli trojicu reprezentativaca. Vjerujem da će oni svojim pristupom, radom i kvalitetom koju posjeduju osigurati da momčad funkcionira što bolje. Njih trojica su prvi igrači s kojima smo ovog ljeta odlučili potpisati ugovore i samim time vidite koliko im vjerujemo', istaknuo je Mamić

Sportski direktor Cedevite je novinarima ujedno otkrio kako trenutno gleda igrače na poziciji petice, četvorke i playmakera, no čeka se i rasplet situacije oko Jusufa Nurkića, za kojeg se još ne zna hoće li odmah otići u Denver Nuggetse.

Kapetan Cedevite Marino Baždarić odlučio je prekinuti igračku karijeru, na što se Mamić također osvrnuo:

'On je ovdje bio četiri i pol godine. Kapetan je kluba i stvarno je prošao sve stvari koje je Cedevita prošla u svojem odrastanju. Izuzetno mi je drago zbog njega što je svoju karijeru u Cedeviti okrunio s osvojenim naslovima prvaka Hrvatske i Kupom Krešimira Ćosića. On je odlučio prestati igrati košarku i ulazi u omladinski dio kluba. Bit će čovjek koji će se brinuti o našim mladima i čovjek koji će voditi skauting Cedevite'.

Nakon toga riječ su dobili novi igrači. Prvi je bio Nemanja Gordić, koji je već igrao Euroligu u dresu Rome i Partizana i koji je prošle godine s prosjekom od 15.6 poena, 2.5 skokova i 5 asistencija za 30.6 min. u ABA ligi i 11.8 poena, 2.1 skokom i 3.7 asistencija za 26:38 min. u Eurokupu bio glavni igrač Igokee.

'Izuzetno mi je drago što sam tu. Sve se u neku ruku poklopilo, i ambicije kluba i moje ambicije. Zahvalio bih se Cedeviti na povjerenju koje su mi ukazali. Velika je stvar igrati za takav klub i radujem se novim izazovima', rekao je Gordić.

'Naravno da je jedna od bitnijih stvari bila što će Cedevita igrati Euroligu. Nakon prošle sezone kad sam igrao Eurokup u Igokei to je za mene jedna stepenica više, iako sam ranije već igrao Euroligu u Romi i Partizanu. Ekipa nam je mlada i poletna, fizički dosta jaka i mislim da ne bi trebalo biti problema da se u to uklopim'.

Cedevita je već imala dvojicu braće u klubu kad je Damjan Rudež bio igrač, a Ivan Rudež pomoćni trener. No, prvi put u povijesti za klub će nastupati dvojica braće kao igrači. Anti Delašu pridružio se Mario Delaš, koji je u prošloj sezoni i španjolskoj Endesa ligi za Obradorio (Rio Natura Monbus) prosječno bilježio 9.4 poena, 4 skoka i 1.3 asistencije za 23 min. po utakmici.

'Poznajem već puno igrača Cedevite. Samo mi još preostaje da upoznam klub. Mislim da je igranje u Španjolskoj bilo super iskustvo. Znamo koliko je ta liga jaka. Ondje svaka ekipa ima trojicu-četvoricu vrhunskih igrača i nikome nije lako pobijediti', istaknuo je Splićanin, koji je već igrao Euroligu u dresu litavskog Žalgirisa, a u mlađim kategorijama u reprezentaciji Hrvatske osvojio je mnoge nagrade, među kojima je najvažnija ona MVP-a U19 Svjetskog prvenstva u Novom Zelandu kad je Hrvatsku predvodio do bronce.


Fran Pilepić u Cedevitu također stiže iz Španolske. Ondje je u Bilbau proveo zadnje dvije sezone, a u prošloj je imao prosjek od 5.5 poena, 1.2 skoka i 0.8 asistencija za 16 min. u Endesa ligi i 7.9 poena, 1.1 skoka i 0.9 asistencija za 17:56 min. u Eurokupu.

'Izuzetno sam sretan i zadovoljan zbog potpisa ugovora s Cedevitom. Potpisao sam na tri godine, što znači da će klub stvarno uložiti u mene i da je prepoznao moju kvalitetu. O Cedeviti ne treba puno reći. To je klub koji napreduje iz godine u godinu i to je jedan od najboljih klubova na ovim prostorima. Mogu reći da je u današnje vrijeme privilegija igrati u tako stabilnom klubu. Kad je došla ponuda nisam se predomišljao i vjerujem da ću se brzo prilagoditi momčadi. Već sam surađivao kratko s trenerom Repešom i veseli me što ćemo ponovno surađivati. Znamo svi da je Repeša veliki stručnjak. Veoma je zahtjevan, no svoje igrače čini boljima. Dolazak u Cedevitu u ovoj fazi moje karijere je idealan. Dvije godine sam bio u Španjolskoj i to je ' sve pet', ali vani se ipak više gleda na građenje forme za prvu sljedeću utakmicu, a manje se troši vrijeme na individualni napredak', izjavio je Pilepić

Ovim putem Košarkaški klub Cedevita ujedno upućuje čestitke svojem bivšem igraču Damjanu Rudežu, koji je dogovorio suradnju s Indiana Pacersima.