RIJEŠEN PLAYMAKER

Cedevita dovela pravog kapitalca

24.08.2012 u 17:56

Bionic
Reading

Amerikanac Marques Green novo je ime na rosteru euroligaške Cedevite. Samo 167 cm visoki playmaker iskusan je igrač koji u Cedevitu stiže nakon 8 sezona u Europi, plijeni brzinom i sjajnim pregledom igre

O kakvom se igraču radi govore njegove prošlogodišnje brojke u talijanskom Avellinu gdje je prosječno ubacivao 16,1 koševa kao peti strijelac talijanskog prvenstva, bio je prvi asistent lige s prosječnih 6,5 asistencija, drugi kradljivac lopti s 2,5 po utakmici a uz to je upisivao i 4,5 skokova.

'Puno sam toga dobroga čuo o Zagrebu i klubu i stvarno sam sretan što sam ovdje. Uostalom, igrao sam ovdje protiv Cibone u Euroligi 08/09 sa Fenerbahčeom. Klub je u usponu a moj prijatelj Devin Smith (lani igrač Maccabija, preklani Benettona u ogledima protiv Cedevite) rekao mi je da je ovo jedna iznimno ambiciozna i kompetitivna sredina', rekao je po dolasku u Cedevitu Green, koji je sređen, obiteljski čovjek sa ženom i troje djece od kojih će dvoje živjeti u Zagrebu.

Najniži igrač Eurolige dobro koristi svoje komparativne prednosti na parketu.

'Najbolja osobina svakako mi je brzina i glava. Koristim glavu u igri a to moji suigrači vole. Trudim se i svakoj utakmici pristupam maksimalno angažirano. Glavni cilj mi je zapravo suigrače napraviti boljima. Prva je klupska euroligaška sezona ali mene ne veseli sama činjenica igre u najkvalitetnijem europskom natjecanju. Ne želim da tamo budemo prolaznici već da napravimo što bolji rezultat,' govorio je Green i dodao:

'Isto tako, želja mi je da u ABA ligi ponovimo lanjski uspjeh i da osvojimo naslov prvaka Hrvatske. Nisam se još upoznao sa suigračima ali znam da u rosteru imamo sjajne igrače, da je trener odličan i vjerujem da ćemo imati dobre rezultate kao i da će nas publika pratiti u velikom broju. Imat će što vidjeti.'

Green je u Zagrebu već dva dana. Prošao je ozbiljna i brojna zdravstvena ispitivanja a kako je sve bilo u redu potpisao je ugovor te se u petak pridružio momčadi na pripremama u Kranjskoj Gori.