CARE, SAMO PARE

Cedevita dobila pozivnicu za NLB ligu

25.06.2009 u 16:55

Bionic
Reading

Kako su i najavljivali, čelnici košarkaškog kluba Cedevita uspjeli su dobiti pozivnicu za posljednje upražnjeno mjesto u regionalnoj ligi za sljedeću sezonu

Iako se prošle sezone u hrvatskoj ligi nisu uspjeli kvalificirati u doigravanje, košarkaši Cedevite bit će četvrti (uz Cibonu, Zadar i Zagreb) hrvatski predstavnik u NLB ligi. Momčad iz zagrebačkog Podsuseda ispunila je financijske zahtjeve i od jeseni će se priključiti regionalnoj eliti.

Poznato je da pozivnicu treba platiti 100.000 eura, a prilično je jasno kako su i 'podupiratelji' Cedevite sada dužni ući u sponzorsku suradnju s vodstvom lige. Iz uprave su obećali kako će treneru Slobodanu Subotiću omogućiti uvjete dostojne slaganja momčadi koja će biti konkurentna u dvobojima s najboljim klubovima ovih prostora.

'Zadovoljan sam takvom odlukom, no ona me ne iznenađuje. Organizacijski je ovaj klub uz bok najjačima i vjerujem da se tijekom ove sezone možemo etablirati i na parketu. Već smo dogovorili dolazak nekoliko pojačanja, čekala se samo potvrda o pozivnici. Hvala vodstvu lige što je prepoznalo naš projekt', izjavio je za službenu klupsku stranicu trener Subotić.

Ova obavijest otvorit će novu stranicu u povijesti najperspektivnijeg privatnog kluba u Hrvatskoj. Sudjelovanje u NLB ligi mamac je za kvalitetne igrače koje je do sada u dvoranu Sutinska vrela bilo vrlo teško privući.