ENGLESKI MEDIJI

Capello, odlazi i uzmi igrače sa sobom!

28.06.2010 u 08:44

Bionic
Reading

Nakon ispadanja u osmini finala Svjetskog prvenstva od Njemačke, otočki mediji sasuli su paljbu prema izborniku Fabiju Capellu od kojeg traže da odstupi. S obzirom na to da zarađuje šest milijuna funti godišnje, talijanski stručnjak trebao je ostvariti puno bolji rezultat

Engleski mediji analiziraju igru svoje reprezentacije na ovom Svjetskom prvenstvu. Ispadanje u osmini finala od 'elfa' za njih je veliki udarac. U Južnoafričku Republiku otišli su s puno nade, neki hrabri čak su očekivali i svjetsko zlato, no već na prvo stepenici 'tri su lava' morala priznati poraz.

'Igrali smo na isti način kao i u kvalifikacijama za SP', branio je svoje djelo Capello, no engleskim novinarima to nije dovoljno. Tako The Sun poziva talijanskog stručnjaka i najbolje plaćenog izbornika na svijetu da ponudi ostavku, ali i da pritom da sa sobom uzme igrače.

'Igrači su odigrali sramotno i nisu dostojni nositi engleski dres. Pa od njih su bolje igrali dečki od 12 godina', rigao je vatru na englesku reprezentaciju Francis Killeen, navijač 'triju lavova'.

Koliko su Englezi bili frustrirani porazom od Nijemaca, govori podatak da su u Newcastleu nakon trećeg gola Elfa navijači počeli bacati boce, što se nije svidjelo tamošnjoj policiji.

'Ovo je najgora utakmica Engleske koju sam ikad vidio. Došao sam u JAR, potrošio više od deset tisuća funti i ovako odigraju. To je sramota', kazao je Tom Griffin, a prenosi News of the World.

Ipak, navijače je najviše uzrujala obrambena linija koja je pored njemačkih igrača izgledala – smiješno. Sve je to garnirano i velikim sučevim previdom koji nije vidio regularan pogodak Lamparda.

Mada bi se oko sučeve pogreške mogla napraviti prava teorija zavjere, engleski navijači krivnju prebacuju na igrače.

'Užasno mi je. Ne možemo kriviti suce. Nijemci su nam očitali nogometnu lekciju. Neki igrači se jednostavno nisu pojavili na ovom Svjetskom prvenstvu', kazao je jedan navijač koji je možda najbolje opisao razloge ispadanja Engleza.