DRAMATIČNI TRENUCI

Brutalni sudari zakomplicirali F1 utrku u Mađarskoj!

27.07.2014 u 19:33

  • +6

Formula 1, Velika nagrada Mađarske

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Laszlo Balogh

Bionic
Reading

Zabijanje u zaštitnu ogradu Marcusa Ericssona izazvalo je izlazak sigurnosnog automobila u ranoj fazi utrke na Hungaroringu, a najveća žrtva bio je Nico Rosberg. Ubrzo je tešku nesreću imao i Sergio Perez...

Utrka u Mađarskoj započela je mokroj stazi, a svi su vozači izašli na 'kišno-suhim gumama'. Staza se s vremenom sušila i čekalo se tko će biti prvi koji će staviti suhe gume i kockom pokušati doći do napretka prema vrhu.

Gledajte Formulu 1!

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te sve nedjeljne utrke gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP! Utrke možete gledati i putem MAXtv To Go i Pay-Per-Day usluge te na online servisu match.tportal.hr. MAX Auto Moto paket možete kupiti OVDJE.

Nije prošlo ni deset krugova, a Caterhamov Marcus Ericsson zakucao se u zaštitnu ogradu i izazvao izlazak sigurnosnog automobila. To je iznenadilo vodeću četvorku (Rosberg, Vettel, Bottas, Alonso), koji nisu dobro reagirali i izgubili su svoje pozicije prilikom promjene guma.

'Bio sam u borbi s Maldonadom i Chiltonom i malo sam prerano stisnuo gas. Bio je to težak udarac, ali fizički se dobro osjećam,' rekao je Šveđanin nakon nesreće.

A onda je uslijedio novi težak sudar. Sergio Perez se zakucao u zid na startno-ciljnoj ravnini i izazvao novi izlazak sigurnosnog automobila te tako dodatno zakomplicirao situaciju.

'Krivica za ovo je potpuno moja. Dobro nam je išlo, ali pogriješio sam i izgubio stražni dio. Bio je to težak udarac, ali dobro sam. Žao mi je zbog ekipe, jer smo mogli osvojiti bodove,' prvi je komentar Meksikanca nakon utrke.