HRVATSKA TREĆA NA SVIJETU

Bronca je naša: Ni loši suci nisu zaustavili 'barakude'

03.08.2013 u 17:41

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Barceloni. Izabranici Ivice Tucka u borbi za treće mjesto deklasirali su Italiju 10:8

Nastavlja se berba medalja hrvatskog vaterpola na velikim natjecanjima. I s četvrtog svjetskog prvenstva zaredom Hrvatska se vraća s medaljom. Iako bez šestorice igrača s kojima je Hrvatska osvojila zlato na Olimpijskim igrama te s novim izbornikom, 'barakude' ne mijenjaju navike. Hrvatski su vaterpolisti osvojili svjetsku broncu uvjerljivom pobjedom nad Talijanima 10:7. Istim onima koje smo dobili i u finalu olimpijskog turnira prošle godine.

Nakon poraza od Mađara u polufinalu, bilo je straha da bi vaterpolisti mogli 'potonuti', no izabranici Ivice Tucka su protiv Talijana odigrali vjerojatno najbolju utakmicu na prvenstvu. U uvodnim minutama igralo se gol za gol, no kako je vrijeme prolazilo Hrvatske je sve više dominirala. Poslije Perezovog pogotka za 2:2, Hrvatska je zahvaljujući fenomenalnim obranama Pavića te golovima Sukna i Jokovića te Dobuda, napravila seriju od 5:0 i otišla na prednost 7:2, da bi se na poluvrijeme otišlo s prednošću 8:3.

Nažalost, u trećoj četvrtini suci su s par kriminalnih odluka naštetili Hrvatskoj, pa su tako bez razloga dali crvene kartone s pravom zamjene Bušlji i Suknu. Ipak, cijelu konfuziju koju su napravili grčki suci nisu uspjeli iskoristiti Talijani prvenstveno zahvaljujući genijalnom Paviću na golu, pa smo na kraju u posljednju četvrtinu ušli s vodstvom 9:5.

Tih četiri gola prednosti bilo je dovoljno za posljednjih osam minuta u kojem je Hrvatska odražavala svoju prednost, opet zahvaljujući čarobnjaku na golu Paviću i na kraju pobijedila s konačnih 10:8.

Treba ipak napomenuti kako su ovu utakmicu grčki suci odradili katastrofalno pogotovo u trećoj četvrtini kada su imali cijeli niz nelogičnih odluka, ali, generalno gledajući, neke odluke su im bile van svih rezona. Nasreću, ni suci nisu mogli protiv ovog puta raspoloženih 'barakuda'.