MAMIĆ O HAJDUKU 'NI RIJEČI'

'Brbiću da daš dvije kokoši na čuvanje, izgubio bi ih'

01.07.2013 u 16:39

Bionic
Reading

Dinamov izvršni predsjednik Zdravko Mamić na današnjoj se presici, na kojoj se raspričao o prodaji Jedvaja i Halilovića, svoj liblingu Sammiru, potpori Grada i 'najtransparentnijoj upravi' u povijesti kluba, dotaknuo i teme Hajduka, odnosno mogućnosti američkog investiranja u splitski klub

U dva je navrata spominjao Hajduk iako to nije želio. No prvi je puta o Mirku Oremušu govorio u kontekstu loše poslovne politike kluba jer je dokapetan kluba otišao u 12. momčad izraelske lige, a potom je replicirao i na mogućnost američkog investiranja u klub.

'Ne želim pričati o Hajduku iako bih imao puno toga reći. O Hajduku dvije stvari; žaloste me ljudi koji ga vode. Oni o poslu pojma nemaju i zato je Hajduk u takvim problemima. Nigdje nisam vidio na kugli zemaljskoj da privatni kapital nije važan. Gdje to ima da dioničare Hajduka nitko ništa ne pita? Fantomski pojedinci su im oduzeli pravo da raspravljaju o svojem vlasništvu. A onda gledam i gradonačelnika Baldasara jer je rekao da će raspisati referendum. Hajduk je već privatiziran i o njemu odlučuje tržište, to jest sami dioničari', nije se zaustavio Mamić te je prozvao udrugu Naš Hajduk.

Mamićev novi monolog

'To je sve nakaradno. Stalno se te fantomske udruge promoviraju u moralnu snagu i one su ga gurnule u tu poziciju da već godinama ne igraju više od jednog pretkola u Europi. O Hajduku sve najljepše, divljenje i poštovanje. A oni se stalno 'brinu' o meni, podmeću mi... Ali klubu – kapa do poda. Brbiću da daš dvije kokoši da čuva, izgubio bi ih', zaključio je Mamić.