I HAJDUK NA UDARU UEFA-e

Brbić zavapio: Može li bez baklji?

31.07.2013 u 12:33

Bionic
Reading

'Može li bez baklji?' - zapitao je gotovo molećivo Hajdukov predsjednik Marin Brbić, koji se dan uoči europske utakmice protiv gruzijskog Dila Gorija (četvrtak, 21 sat) spustio među novinare. Splitski klub strahuje od kazne UEFA-e zbog nekoliko bengalki i dva pogrdna transparenta u Skoplju, ali i činjenice da je veće ili manje kazne dobivao u zadnjih dvadesetak utakmica

Kao recidivist kažnjen je i nakon prošlogodišnje utakmice s Interom, premda je i sam delegat bio očaran atmosferom i u zapisnik stavio da 'dvije zapaljene baklje nikako nisu utjecale'. Nije pomoglo.

'Naši navijači su stvarno predivni i stvaraju atmosferu, ali može li bez toga? Želim još jednom pozvati navijače koji se moraju bez baklji i transparenata naučiti funkcionirati, jer ovako nećemo moći još dugo igrati u Europi. Apeliram na sve da se pokaže dostojanstvo jer čak i baklja zapaljena na tribini računa se, bez obzira što nije bačena u teren i na nju se plaćaju kazne i penali', objasnio je Brbić.

Kaznu za incidente na stadionu u Skoplju Hajduk će saznati 22. kolovoza, no iz UEFA-e je već stiglo pismo namjere u kojemu su nabrojani prijestupi navijača.

Kako će se postaviti Torcida i ostali navijači? Neke informacije govore da će se u interesu kluba u suzdržati od tradicionalne pirotehnike, no za potvrdu ipak treba pričekati četvrtak.