RUKOMETNO SP

Brazilke bolje, naše u borbu za sedmo mjesto

16.12.2011 u 19:17

Bionic
Reading

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija izgubila je susret za poredak od petog do osmog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Brazilu od domaće reprezentacije sa 31:32 (15:14), te će u nedjelju igrati za sedmo mjesto protiv Angole s početkom u 14.45 sati.

Najefikasnije u našoj reprezentaciji bile su Andrea Penezić sa 10 i Maja Zebić s pet golova, dok je vratarica Jelena Grubišić ostvarila 17 obrana.

Hrvatske igračice protiv Brazila izgubile su utakmicu u kojoj su vodile većim dijelom susreta. Nakon odličnog otvaranja sredinom prvog poluvremena Hrvatska je stigla do prednosti od 12:6, ali uslijedio je pad u igri što su Brazilke iskoristile i do poluvremena uspjele smanjiti na samo jedan gol razlike (15:14).

U nastavak dvoboja ponovno su bolje ušle naše rukometašice koje su 20 minuta prije kraja povele s pet razlike (23:18), ali niti tu prednost nisu uspjele sačuvati. Štoviše, u sljedećih 15 minuta Brazilke su ostvarile seriju 12-4 za svoje vodstvo od 30:27.

Ipak, niti tu nije bio kraj preokretima, Hrvatska je s igračicom manje na parketu uspjela postići dva gola i stići do izjednačenja na 31-31 minutu prije kraja. No, u samoj završnici propustile su realizirati dva napada, dok su Brazilke jednom bile uspješne i ostvarile pobjedu.

U drugom susretu za redoslijed od petog do osmog mjesta Rusija je uvjerljivo nadigrala Angolu sa 41:31 (17:18), pa će Hrvatska za sedmo mjesto u nedjelju igrati protiv Angole, dok će Brazil i Rusija igrati za peto mjesto.

U polufinalima se kasnije večeras sastaju Francuska i Danska, te Norveška i Španjolska.