ŽDRIJEB U BEČU

Kraljice šoka doznale suparnice na Euru; od jednih nas hvata 'jeza'

18.04.2024 u 19:11

Bionic
Reading

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija na Europskom će prvenstvu koje će se održati od 28. studenoga do 15. prosinca u Austriji, Mađarskoj i Švicarskoj igrati u skupini D s jednim od domaćina Švicarskom, Danskom i Farskim Otocima, odlučeno je na ždrijebu održanom u četvrtak u Beču.

Hrvatska će svoje utakmice prvoga kruga igrati u Baselu, a plasman u drugi krug natjecanja izborit će dvije prvoplasirane selekcije.

Dankinje su, naravno, najopasnije suparnice, jer riječ je o ekipi koja je tri puta bila europski prvak, ali tri puta viceprvak. Inače, 2020. godine, u utakmici za brocu, Hrvatska je slavila baš protiv Dankinja.

'Mislim da je ždrijeb dobar. S dvije od te tri reprezentacije smo igrali na posljednjem Europskom prvenstvu u Ljubljani prije dvije godine. Od Danske smo uvjerljivo izgubili, a sa Švicarskom igrali neodlučeno. Mi smo osvojili 10., a Danska treće mjesto, Švicarska je bila 14. Ako kažemo da je Danska favorit skupine, jasno je da ćemo s domaćinom voditi veliku borbu za drugo mjesto, uz dužno poštovanje Farskim Otocima. Znate i sami da nikada nije ugodno igrati na takvim turnirima protiv domaćina, ali ako budemo prave, a prije svega zdrave, vjerujem da možemo do drugog kruga', kazao je izbornik Ivica Obrvan.

Plasman u drugi krug izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije, a tamo će se križati s dvije najbolje reorezentacije iz skupina E i F. U skupini E su Austrija, Norveška, Slovačka i Slovenija, a u skupini F Njemačka, Nizozemska, Ukrajina i Island.

ŽDRIJEB SKUPINA EP ZA RUKOMETAŠICE:

  • SKUPINA A: Mađarska, Švedska, Turska, Sjeverna Makedonija
  • SKUPINA B: Crna Gora, Rumunjska, Češka, Srbija
  • SKUPINA C: Francuska, Španjolska, Portugal, Poljska
  • SKUPINA D: Švicarska, Danska, Farski Otoci, HRVATSKA
  • SKUPINA E: Austrija, Norveška, Slovačka, Slovenija
  • SKUPINA F: Njemačka, Nizozemska, Ukrajina, Island