nije mu lako

Branitelj zlata iz Tokija propušta Olimpijske Igre; za sve je kriv Wimbledon!

10.07.2024 u 12:09

Bionic
Reading

Njemački tenisač Alexander Zverev mogao bi propustiti nastup na skorašnjim Olimpijskim igrama u Parizu gdje bi trebao braniti naslov pobjednika otprije tri godine iz Tokija

Zverev se poskliznuo na travnatoj podlozi tijekom susreta 3. kola protiv Britanca Camerona Norriea, ali je taj dvoboj uspio dobiti. U susretu 4. kola protiv Amerikanca Taylora Fritza pojavio se na terenu s povezom oko lijevog koljena. Unatoč ozljedi, dobio je prva dva seta, no potom je Fritz osvojio tri seta zaredom i plasirao se u četvrtfinale, dok je Zverev očito pogoršao svoju ozljedu.

Nakon susreta, Zverevu je koljeno toliko oteklo da su mu liječnici morali odstraniti 40 mililitara krvi i drugih tekućina. Njegov brat i trener, Mischa Zverev, kazao je da je moguće da se radi o mikroskopskom lomu kosti, što bi njemačkog igrača moglo na duže vrijeme odvojiti od terena.

Olimpijski teniski turnir u Parizu igrat će se na terenima Roland Garrosa od 27. srpnja do 4. kolovoza. Zverev je prije nešto više od mjesec dana upravo na tim terenima stigao do finala drugog ovogodišnjeg 'grand slam' turnira te izgubio nakon pet setova od Španjolca Carlosa Alcaraza.